Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prima vară fără toxiinfecții alimentare confirmate

Autor: Meat MIlkmarți, 2 septembrie, 2014

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa a prezentat rezultatele activităţii Comandamentului Estival Litoral 2014.

“E prima dată când pe litoral nu au fost toxiinfecţii alimentare confirmate”, a declarat Geronimo Brănescu, directorul general al DSVSA Constanţa.

În context, acesta a precizat că au fost amendaţi 141 de agenţi economici cu sancţiuni în valoare de 112.6000 de lei, iar activitatea a patru unităţi alimentare a fost suspendată. (ziuaconstanta.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...