Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Primul test cu detectare rapidă a Mycobacterium bovis în lapte

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 14 februarie, 2018

Conform Dairy Reporter, PBD Biotech a lansat Actiphage, primul test senzitiv care poate detecta rapid prezența Mycobacterium bovis în lapte. M. bovis este bacteria responsabilă pentru tuberculoza bovină. Lansarea a avut loc la evenimentul DairyTech din Marea Britanie, în ziua de 7 februarie.

 

Deoarece laptele pe care îl folosesc nu este pasteurizat, producătorii de brânză din lapte crud trebuie să fie în permanență vigilenți împotriva epidemiilor de tuberculoză bovină în turmele lor de lapte.

 

Pantru a răspunde necesității unui test rapid, Dr. Cath Rees și Dr. Ben Swift, de la Universitatea de Științe din Nottingham, au co-fondat PBD Biotech, pentru dezvoltarea și comercializarea testului Actiphage, pornind de la o tehnologie utilizată inițial pentru a detecta TBC la om.

 

Ulterior unei prezentări făcută în fața Asociației Britanice a producătorilor de Brânzeturi, a comercianților cu ridicata și altor persoane implicate în producția artizanală, Richard Calver, de la Westcombe Dairy, a întrebat dacă testul ar putea dovedi că bacteriile TB vii nu erau prezente în laptele nepasteurizat.

 

Calver a spus: „Dacă facem brânză din lapte crud, suntem în pericolul apariției unui focar de tuberculoză și, acum câțiva ani, când am început să produc brânză în mod tradițional, am simțit că aceasta este cea mai mare amenințare la adresa afacerii noastre. Cu vechea metodă am plătit pentru a efectua teste suplimentare timp de șase luni, pentru a ne asigura că nu avem niciun risc, dar dincolo de aceste șase luni nu am mai fost acoperiți”.

 

Bovinele sunt testate în mod curent pentru tuberculoză, iar bovinele infectate trebuie identificate într-un stadiu incipient, înainte ca boala să aibă șansa de a ajunge la uger, astfel încât, în ​​timp ce există doar o foarte mică șansă de contaminare, ca măsură de precauție, tot laptele produs de un șeptel cu cazuri de tuberculoză nu pot fi utilizate pentru produsele din lapte crud.

 

În urma studiilor de succes, PBD Biotech lansează acum un test pentru laptele comercial atât pentru TB bovină, cât și pentru boala lui Johnne, care va fi lansat în laboratoarele comerciale din Marea Britanie și din străinătate.

 

Rees a declarat că recomandă ca probele de lapte să fie luate chiar înainte de testarea tuberculozei,  pentru a oferi producătorului asigurarea că laptele pe care l-au folosit pentru a-și face brânza matură nu este contaminat. Potrivit sursei citate, testul este un succes deplin.

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 28 noiembrie 2019

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 261 de localități din 28 de județe, cu un număr de 774 de focare (dintre care 15 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații de tip A).   Numărul focarelor active se află în scădere față de precedenta actualizare a situației. În alte 6...

Proiect ANSVSA de reorganizare a ICPB-Medicamente de Uz Veterinar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 noiembrie 2019

ANSVSA a elaborat un Proiect privind modificarea și completarea anexei nr.2 la Ordinul președintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 641/2014, pentru aprobarea structurii organizatorice şi a Regulamentului de organizare și funcționare a Institutului pentru Controlul Produselor Biologice și...