Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prin calitate, Danish Crown vrea să fie liderul modial al producției de cârnați

Autor: Mircea Demetermiercuri, 8 noiembrie, 2017

Directorul executiv al DAT-Schaub-Danish Crown, Jan Roelsgaard, dorește câteva mari achiziții, în timp ce filiala daneză Crown își propune să devină cel mai bun producător de cârnați din lume.

 

”Dacă există ceva bun de vânzare, vom cumpăra”, a declarat Roelsgaard pentru GlobalMeatNews,  după ce compania a vândut Arne B. Corneliussen (ABC) către Orkla Food Ingredients pentru o sumă nedezvăluită.

 

Desfacerea activității de ingrediente nordice a avut loc într-un singur scop: astfel, DAT-Schaub poate deveni, ”dacă nu cel mai mare, atunci, cel mai bun” producător de cârnați naturali din lume, potrivit lui Roelsgaard.

 

Afacerea este în creștere pentru viitor, iar Danish Crown intenționează să anunțe o nouă achiziție în următoarele șase luni și speră să accelereze și mai mult în viitor strategia ambițioasă.

 

Danish Crown mizează pe puterea ei financiară

 

”Există trei moduri de creștere: creștere organică, fuziuni și achiziții. Creșterea organică a acestei afaceri este limitată, deoarece există contracte pe termen lung pe frontul materiilor prime. Va exista un loc rezonabil de creștere organică, dar majoritatea se va realiza prin fuziuni și achiziții.

 

Afacerea noastră este atât de globala, încât nu avem locuri pe care sa nu le privim. Desigur, ne îndreptăm spre zonele cu cea mai mare creștere, dar modelul nostru de achiziție este acela că vrem să achiziționăm companii performante, care se află în primele trei locuri din țara lor. De asemenea, dorim să achiziționăm societăți în care au deja conducere”, a afirmat oficialul Danish Crown.

 

DAT-Schaub va viza companiile de top din lume

 

DAT-Schaub a cumpărat aproximativ 10 companii, începând din 2002, dar în nici una dintre aceste preluări nu a fost înlocuită conducerea cu echipa proprie.

 

Valoarea lichidarii ABC nu a fost dezvaluita, insa Roelsgaard a spus ca numerarul primit din vanzare nu va acoperi capitalul necesar pentru a plăti pentru numarul mare de achizitii pe care compania sa le urmareste. Însă, Roelsgaard a apreciat puterea financiară a societății-mamă Crown Danish, care ar face ”foarte probabil o serie de achiziții în vitorul apropiat și de lungă durată”.

EuropeanMilkBoard reacționează față de decizia C.E. privind laptele praf
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 31 ianuarie 2018

După cum am anunțat, Consiliul de Miniștri al UE a luat decizia de a opri achizițiile automate pentru a stabiliza piața produselor lactate în 2018, suspendând Măsurile de Intervenție pentru laptele praf. În fața acestei decizii, EuropeanMilkBoard susține într-un comunicat emis la data de 30 ianuarie a.c.:   Normele...

Important: C.E. stopează Intervenția publică pentru laptele praf degresat
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 31 ianuarie 2018

Consiliul Uniunii Europene a anunțat o modificare temporară a funcționării mecanismului de intervenție publică pentru laptele praf degresat (SMP).   Acest lucru s-a efectuat prin modificarea ușoară a așa-numitului Regulament de stabilire, care decide măsurile privind stabilirea anumitor ajutoare și restituiri legate de...