Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Prins copiind, adjunctul DSVSA Alba dă iar examen pe funcție

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 11 septembrie, 2013

Mircea Bîcu (PSD), actualul director adjunct al DSVSA Alba, este singurul candidat înscris la concursul organizat astăzi de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru ocuparea funcția de director executiv adjunct al Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba.

La concursul pentru acest post, organizat și în urmă cu 6 luni la București, Mircea Bîcu, și atunci unic candidat pe funcție, a fost prins copiind la examenul scris iar lucrarea sa a fost  anulată.

Legislația în acest gen de situații este însă mult mai puțin riguroasă decât cea pentru examenul de Bacalaureat și permite unui candidat prins copiind să se înscrie din nou la următorul concurs. Potrivit aliniatului 7 și 8 al Articolului 53 din H.G. 611/2008, lucrarea candidatului a fost anulată, urmând să fie reluată procedura pentru acest concurs. Conform regulamentului candidatul se poate înscrie din nou la următorul concurs.

Între timp, ca să nu aștepte pe dinafară, social-democratul a fost numit politic de către Guvern, pentru o perioadă de 6 luni, director executiv adjunct interimar al DSVSA Alba.

Și iată că astăzi, la 6 luni după incidentul rușinos petrecut la sediul ANFP, Mircea Bîcu dă din nou examenul. Dacă va reuși să îl și ia, va putea fi instalat adjunct plin, pe perioadă nedeterminată la conducerea instituției.

Membrul PSD a ocupat în trecut funcția de director coordonator al Unității de Ameliorare si Reproducție în Zootehnie Sebeș. (ziarulunirea.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...