Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prințul Charles a făcut cadou ardelenilor stații ecologice de epurare

Autor: Meat MIlkmarți, 10 decembrie, 2013

Peste 8500 de locuitori din zona rurală a judeţelor Sibiu, Mureş, Braşov şi Harghita vor beneficia de staţii de epurare 100% ecologice, acestea urmând să fie realizate după o copie a staţiei de epurare lagunară, implementată şi inaugurată la Viscri de Prinţul Charles al Marii Britanii, informează Agrointel.

Lansarea acestui proiect pilot a fost discutată miercuri de către ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, împreună cu Alteţa Sa Regală Prinţul Charles, cu prilejul vizitei oficialului român în Marea Britanie, informează Agerpres.

De asemenea, ministrul român şi Alteţa Sa Regală au discutat despre proiectele lansate în zona Transilvania de Ministerul Mediului şi fundaţia Mihai Eminescu Trust (MET), patronată de Prinţul Charles, dar şi despre dezvoltarea unor proiecte de agricultură ecologică, menite să stimuleze şi să ajute micii fermieri.

”În centrul atenţiei s-a aflat lansarea proiectului pilot al unor staţii de epurare 100% ecologice în 10 sate din judeţele Mureş, Braşov, Sibiu şi Harghita. Este un proiect de care vor beneficia peste 8.500 de locuitori din zona rurală. Aceste staţii sunt, practic, o copie a staţiei de epurare lagunară, implementată şi inaugurată la Viscri de Prinţul Charles. Avantajele acestui sistem de curăţare a apei sunt numeroase şi vizează o arie largă de aspecte, de la necesarul financiar, la ecologic. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...