Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Prinţul Charles: În Transilvania, trebuie făcută agricultură ecologică

Autor: Meat MIlkjoi, 5 decembrie, 2013

Prinţul Charles şi Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice au discutat ieri, la Londra, despre dezvoltarea unor proiecte de agricultură ecologică, care au drept scop stimularea şi ajutarea unor micilor fermieri.

Moştenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii, Charles de Wales, şi-a arătat de mai multe ori interesul pentru conservarea şi promovarea regiunii Transilvaniei.

„Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape că în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui”, declara Prinţul Charles în documentarul Wild Charpatia.

Potrivit unui comunicat de presă, Rovana Plumb s-a întâlnit, miercuri, cu Alteţa Sa Regală Prinţul Charles, la Reşedinţa Clarence House. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...