Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

PRO AGRO susţine etichetarea originii europene a cărnii proaspete

Autor: Meat MIlkvineri, 29 noiembrie, 2013

Rediscutarea etichetării cărnii proaspete este un proiect uriaş ce impactează industria cărnii şi are drept obiectiv  creşterea încrederii consumatorului în produsele noastre. În acest sens  s-a mărit şi spaţiul de comunicare publică pe această temă.

Din punctul nostru de vedere, o etichetare detaliată a modului în care carnea este produsă şi procesată în ţările din Europa poate afecta industriile din ţările  emergente, cum este cea a ţării noastre. Mesajul care ar trebui să plece către consumator prin intermediul etichetei nu ar trebui să stea la baza  deciziei de cumpărare, atâta timp cat se referă la unde a fost crescut sau sacrificat animalul din care carnea provine. Consumatorul trebuie să afle că pe întreg lanţul cărnii există aceleaşi condiţii de producţie si procesare, iar bunele practici agricole  şi industriale sunt aceleaşi în toate ţările UE.

Suntem de acord cu etichetarea originii europene („provenind din UE” sau ”provenind din afara UE”), deoarece în Europa, de la Helsinki la Lisabona şi de la Sofia la Stocholm avem un sistem unitar de siguranţă alimentară, care este diferit sau foarte diferit de cel al ţărilor din afara UE.

Nu credem că indicarea locului de creştere, sacrificare sau procesare a cărnii pe eticheta va spori încrederea consumatorului în produsele europene, ci va complica eticheta şi va creşte costurile de producţie.

În perspectivă, atenţia trebuie concentrată asupra construirii unei etichete simple şi convingătoare pentru a nu deruta consumatorul în procesul său de alegere.

***

Alex JURCONI, preşedintele PRO AGRO a făcut declaraţia în cadrul  reuniunii Preşedinţiei Copa Cogeca din 28 noiembrie 2013.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...