Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Problema pestei porcine va fi abordată de experții CE

Autor: Meat MIlkmiercuri, 15 ianuarie, 2014

Problema pestei porcine va fi abordată de experții români, bulgari și ai Comisiei Europene, în cadrul întâlnirii programate să aibă loc în vara acestui an, fapt care îi determină pe fermierii români să spere că subiectul în cauză va fi discutat pentru prima dată la nivel național și guvernamental, se arată într-un comunicat remis marți AGERPRES de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Decizia de a organiza, în vara acestui an, la București, o întâlnire a experților din România și Bulgaria cu cei ai Comisiei Europene, precum și introducerea acestui subiect în ordinea de zi a apropiatei ședințe comune a guvernelor celor două țări, dă speranțe fermierilor din APCPR că problema pestei porcine și a exportului de animale va fi, pentru prima dată, abordată la nivel național și guvernamental.

“Susținem, în continuare, că prevederile din programele privind pesta porcină nu trebuie să fie puse numai în spatele fermierilor, care respectă demult legislația europeană în domeniu, au investit masiv în biosecuritate și supraveghere sanitară-veterinară, dar au suportat consecințele unei indiferențe pe care nu dorim s-o catalogăm”, se arată în comunicatul citat. (Agerpres)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...