Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Probleme la preluarea Smintfield de către chinezi

Autor: Ilie Stoianmarți, 18 iunie, 2013

Unul dintre cei mai mari acţionari ai Smithfield Foods Inc. se opune vânzării grupului către o companie chineză şi propune în schimb divizarea companiei în trei părţi, potrivit Wall Street Journal, preluat de Mediafax. Fondul Starboard Value LLP, care deţine 5,7% din acţiunile Smithfield, consideră că divizarea companiei ar aduce acţionarilor un câştig mai mare decât vânzarea către grupul chinez Shuanghui International Holdings.

Investitorul propune într-o scrisoare divizarea Smithfield pe trei coordonate, respectiv producţia de carne de porc din SUA, ferme de porci şi vânzări de carne pe plan internaţional.

Producătorul de carne Shuanghui International va prelua Smithfield Foods într-o tranzacţie de 7,1 miliarde de dolari, din care 2,4 miliarde de dolari reprezintă datoriile grupului american, asumate de viitorul acţionar, au anunţat cele două companii la sfârşitul lunii mai, informează Bursa.
Smithfield este cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume, cu afaceri şi în România.

În România, vânzările Smithfield Foods au crescut cu 3% în primele nouă luni ale anului fiscal 2013, intervalul mai-ianuarie, la 190,5 milioane dolari.
Profitul operaţional al diviziei din România pentru perioada de nouă luni încheiată în ianuarie s-a situat la 38 milioane de dolari, faţă de 2,7 milioane de dolari în intervalul similar al anului anterior, potrivit raportului financiar al grupului american Smithfield.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 de milioane de dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...