Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Problemele sectorul cărnii din Europa la Belgian Meat Office Roundtable

Autor: Meat MIlkvineri, 13 septembrie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, cea de-a 8-a ediție anuală a Belgian Meat Office Roundtable a adus împreună lideri ai sectorului cărnii din Belgia și jurnaliști din domeniul agriculturii și industriei cărnii la nivel mondial, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă procesatorii de carne din Europa, punând accent pe presiunea exercitată de fluctuația și speculația prețurilor pe sectorul cărnii din Europa, în particular sectorul cărnii de porc.

Lansând discuțiile, Joris Coenen, directorul de marketing al Belgian Meat Office (BMO), care a organizat masa rotundă, a punctat faptul că prețurile furajelor au crescut foarte mult în ultimii ani și au devenit mai volatile. În contrast, prețurile cărnii au rămas stabile, rezultând în volatilitatea profitului sectorului.

Luc de Lille, de la compania producătoare de carne de porc și furaje Danis NV a punctat că biogazul a crescut dealtfel volatilitatea prețului furajelor, făcând dificilă administrarea profitabilității. ”50-60% din producția de porumb din SUA se duce către industria biogazului”.

Printre problemele cu care se confruntă piața se află și balanța carcaselor care este o altă provocare a profitabilității. ”Odată ce separăm porcul în bucăți, începem să avem prețuri mici pentru unele părți și profitul marginal este sub presiune. Trebuie să ne asigurăm că întreaga carcasă este folosită”, spune Joes Claeys, directorul companiei de procesare și abatorizare carne Westvlees. (Elena Radu)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...