Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: cristim, verificata pentru export pe piata rusiei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) CrisTim este primul producator de preparate din carne care va fi inspectat de medicii veterinari rusi pentru a putea exporta produsele proprii in Federatia Rusa, compania vizand exporturi de circa 40% din productie, a declarat patronul firmei, Radu Timis.

Potrivit acestuia, CrisTim exporta aproape 17% din total productie pe pietele europene, insa de doi ani bate piata Rusiei.

Rusia, sigur , este o piata foarte mare . Noi, de exemplu, piata Rusiei o batem de doi ani, avem 30 posibili parteneri acolo, suntem foarte optimisti. Spunem ca circa 40% sa exportam din productie, dupa ce incepem. Sigur, timpul ne va demonstra daca suntem doar visatori sau si putem realiza lucrul acesta. Rusia nu este o piata chiar libera, acolo sunt contingente, este reglementata si, in functie de partenerii pe care ii gasim, de potentialul lor, va fi mai mult sau mai putin'', a explicat patronul firmei.

Acesta a apreciat ca delegatia oficiala a Romaniei, condusa de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, care a efectuat la mijlocul lunii octombrie o vizita de lucru in Federatia Rusa, este un eveniment extrem de important.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...