Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: de craciun, cu 2 milioane de porci mai putin

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Anul acesta, de Craciun, vor fi sacrificati circa 4 milioane de porci, cu circa 33% mai putini decat in perioada similara a anului trecut.

„Estimam ca anul acesta vor fi sacrificati aproximativ 4 milioane de porci cu ocazia sarbatorii Craciunului, cifra mai mica fata de anul trecut cand au fost sacrificate 6 milioane de animale”, a declarat Gheorghe Caruz, fostul presedinte al Patronatului roman al carnii de porc pentru jurnalul.ro.

Principala cauza a scaderii numarului animalelor sacrificate o constituie puterea de cumparare mai mica. „Numarul porcilor sacrificati anul acesta va fi mai mic decat cel din 2011 deoarece a scazut foarte mult puterea de cumparare a romanilor.

Chiar daca pretul este cu 5%-7% mai mare decat in 2011 oamenii tot vor cumpara carne de porc, astfel incat pe toate mesele de Craciun se va putea gasi sarmale, toba sau lebar”, a explicat Caruz.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...