Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: de craciun, cu 2 milioane de porci mai putin

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Anul acesta, de Craciun, vor fi sacrificati circa 4 milioane de porci, cu circa 33% mai putini decat in perioada similara a anului trecut.

„Estimam ca anul acesta vor fi sacrificati aproximativ 4 milioane de porci cu ocazia sarbatorii Craciunului, cifra mai mica fata de anul trecut cand au fost sacrificate 6 milioane de animale”, a declarat Gheorghe Caruz, fostul presedinte al Patronatului roman al carnii de porc pentru jurnalul.ro.

Principala cauza a scaderii numarului animalelor sacrificate o constituie puterea de cumparare mai mica. „Numarul porcilor sacrificati anul acesta va fi mai mic decat cel din 2011 deoarece a scazut foarte mult puterea de cumparare a romanilor.

Chiar daca pretul este cu 5%-7% mai mare decat in 2011 oamenii tot vor cumpara carne de porc, astfel incat pe toate mesele de Craciun se va putea gasi sarmale, toba sau lebar”, a explicat Caruz.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...