Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: de craciun, cu 2 milioane de porci mai putin

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Anul acesta, de Craciun, vor fi sacrificati circa 4 milioane de porci, cu circa 33% mai putini decat in perioada similara a anului trecut.

„Estimam ca anul acesta vor fi sacrificati aproximativ 4 milioane de porci cu ocazia sarbatorii Craciunului, cifra mai mica fata de anul trecut cand au fost sacrificate 6 milioane de animale”, a declarat Gheorghe Caruz, fostul presedinte al Patronatului roman al carnii de porc pentru jurnalul.ro.

Principala cauza a scaderii numarului animalelor sacrificate o constituie puterea de cumparare mai mica. „Numarul porcilor sacrificati anul acesta va fi mai mic decat cel din 2011 deoarece a scazut foarte mult puterea de cumparare a romanilor.

Chiar daca pretul este cu 5%-7% mai mare decat in 2011 oamenii tot vor cumpara carne de porc, astfel incat pe toate mesele de Craciun se va putea gasi sarmale, toba sau lebar”, a explicat Caruz.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...