Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: de craciun, cu 2 milioane de porci mai putin

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Anul acesta, de Craciun, vor fi sacrificati circa 4 milioane de porci, cu circa 33% mai putini decat in perioada similara a anului trecut.

„Estimam ca anul acesta vor fi sacrificati aproximativ 4 milioane de porci cu ocazia sarbatorii Craciunului, cifra mai mica fata de anul trecut cand au fost sacrificate 6 milioane de animale”, a declarat Gheorghe Caruz, fostul presedinte al Patronatului roman al carnii de porc pentru jurnalul.ro.

Principala cauza a scaderii numarului animalelor sacrificate o constituie puterea de cumparare mai mica. „Numarul porcilor sacrificati anul acesta va fi mai mic decat cel din 2011 deoarece a scazut foarte mult puterea de cumparare a romanilor.

Chiar daca pretul este cu 5%-7% mai mare decat in 2011 oamenii tot vor cumpara carne de porc, astfel incat pe toate mesele de Craciun se va putea gasi sarmale, toba sau lebar”, a explicat Caruz.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...