Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: exportul de carne de pasare a crescut in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform postului de radio Antena satelor, exportul de carne de pasare si preparate din carne de pasare a crescut cu 49% anul acesta, comparativ cu anul 2011.

S-au exportat aproximativ 200 de milioane de oua de consum in valoare de 26 de milioane de euro.

Daca nu ar fi fost exporturile, probabil ca micii fermieri ar fi trebuit sa-si inchida portile. Producatorii au exportat produse cu valoare adaugata mare si astfel si-au sustinut productia, a declarat in cadrul emisiunii Fermier in Romania presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van.

Exporturile de carne de pasare si preparate au stagnat in anii 90, dupa 2000 chiar, dar s-au revigorat in ultimii doi ani. Exporta in principal fermele mari, cunoscute pe piata internationala. In ceea ce priveste consumul de carne de pasare la nivel intern, in anii 2009, 2010 si 2011 s-a inregistrat o usoara scadere cu 10-15%, dar fermele au reusit sa se mentina prin activitatea de export, a mai declarat Ilie Van.

Consumul din acest an se afla la nivelul anilor 2010 si 2011. Productia de carne de pasare intampina probleme in Romania. Costurile cerealelor au crescut cu 65%, iar la proteice (precum soia) cu 95-100%, scumpiri la care se adauga cele la gaze si energie electrica.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....