Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: exportul de carne de pasare a crescut in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform postului de radio Antena satelor, exportul de carne de pasare si preparate din carne de pasare a crescut cu 49% anul acesta, comparativ cu anul 2011.

S-au exportat aproximativ 200 de milioane de oua de consum in valoare de 26 de milioane de euro.

Daca nu ar fi fost exporturile, probabil ca micii fermieri ar fi trebuit sa-si inchida portile. Producatorii au exportat produse cu valoare adaugata mare si astfel si-au sustinut productia, a declarat in cadrul emisiunii Fermier in Romania presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van.

Exporturile de carne de pasare si preparate au stagnat in anii 90, dupa 2000 chiar, dar s-au revigorat in ultimii doi ani. Exporta in principal fermele mari, cunoscute pe piata internationala. In ceea ce priveste consumul de carne de pasare la nivel intern, in anii 2009, 2010 si 2011 s-a inregistrat o usoara scadere cu 10-15%, dar fermele au reusit sa se mentina prin activitatea de export, a mai declarat Ilie Van.

Consumul din acest an se afla la nivelul anilor 2010 si 2011. Productia de carne de pasare intampina probleme in Romania. Costurile cerealelor au crescut cu 65%, iar la proteice (precum soia) cu 95-100%, scumpiri la care se adauga cele la gaze si energie electrica.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...