Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: kosarom si galli-gallo, verificate in vederea exportului in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Misiunea inspectorilor rusi, membri ai comisiei de evaluare a potentialului companiilor romanesti de procesare a carnii si conditiilor de siguranta alimentara isi incheie azi vizita de inspectie pe care au efectuat-o timp de doua saptamani.

Ultimele firme inspectate au fost Kosarom, din Iasi, si Galli Gallo, din Brasov.

Astfel, prezent la o intalnire de afaceri in Bucuresti, domnul Neculai Apostol, Director General al companiei iesene a declarat ca specialistii rusi s-au aratat impresionati de nivelul tehnic si tehnologic de la Kosarom, precum si de sistemul de asigurare a calitatii si sigurantei produselor.

La randul sau, domnul Doru Enache, Director al DSV-Brasov, a declarat pentru revista Fabrica de Carne ca singurul producator de care partea rusa a fost interesata a fost Galli Gallo, in urma inspectiei declarandu-se foarte multumiti.

De altfel, opinia generala a misiunii ruse a fost aceea ca Romania se prezinta la un foarte inalt nivel tehnologic si de asigurare a sigurantei alimentare, firmele inspectate avand mari sanse sa deruleze exporturi pe piata rusa incepand cu jumatatea anului viitor.

Pe langa cele doua companii mentionate mai sus, aveize favorabile au mai primit SC Recunostinta-Prahova, Cris-Tim si Smithfield.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...