Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: kosarom si galli-gallo, verificate in vederea exportului in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Misiunea inspectorilor rusi, membri ai comisiei de evaluare a potentialului companiilor romanesti de procesare a carnii si conditiilor de siguranta alimentara isi incheie azi vizita de inspectie pe care au efectuat-o timp de doua saptamani.

Ultimele firme inspectate au fost Kosarom, din Iasi, si Galli Gallo, din Brasov.

Astfel, prezent la o intalnire de afaceri in Bucuresti, domnul Neculai Apostol, Director General al companiei iesene a declarat ca specialistii rusi s-au aratat impresionati de nivelul tehnic si tehnologic de la Kosarom, precum si de sistemul de asigurare a calitatii si sigurantei produselor.

La randul sau, domnul Doru Enache, Director al DSV-Brasov, a declarat pentru revista Fabrica de Carne ca singurul producator de care partea rusa a fost interesata a fost Galli Gallo, in urma inspectiei declarandu-se foarte multumiti.

De altfel, opinia generala a misiunii ruse a fost aceea ca Romania se prezinta la un foarte inalt nivel tehnologic si de asigurare a sigurantei alimentare, firmele inspectate avand mari sanse sa deruleze exporturi pe piata rusa incepand cu jumatatea anului viitor.

Pe langa cele doua companii mentionate mai sus, aveize favorabile au mai primit SC Recunostinta-Prahova, Cris-Tim si Smithfield.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...