Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare: producatori si procesatori din ialomita, inspectati de veterinarii rusi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In vederea deschiderii exportului de carne de porc catre Rusia, trei medici veterinari rusi au vizitat saptamana trecuta un abator de la Gheorghe Lazar si o crescatorie de la Cazanesti, dupa cum informeaza graiulialomitei.com.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare Ialomita, medicul Mihai Puia, spune ca inspectorii sanitar veterinari rusi au fost impresionati de sistemul de supraveghere a circulatiei animalelor din Romania. Din Ialomita, delegatia rusa a plecat in judetele din Moldova pentru a inspecta cateva ferme de pui.

Inspectia specialistilor rusi se desfasoara in cadrul Programului de evaluare negociat de ministrul Daniel Constantin la Moscova, in vederea reluarii exporturilor de carne in Rusia.

Amintim ca, anterior vizitei in Ialomita, comisia rusa a vizitat ferme si fabrici din judetul Prahova, SC Recunostinta avand mari sanse sa fie acceptata pe lista exportatorilor de produse din carne pe piata rusa.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...