Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: agricola international bacau valoreaza peste 40 de milioane de euro si vrea sa vanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit revistei Capital, dupa trei ani de criza, in care Agricola a lansat produse noi si si-a dublat exporturile (20%), presedintele Grigore Horoi se declara dispus sa cedeze unui investitor strategic o parte din actiunile companiei bacauane.

«Avem deja un plan strategic pana in 2017 si incercam sa-l aplicam intocmai (…) Am trecut prin multe crize pana la cea inceputa in 2008, dar consolidarea brandului e obligatorie si trebuie sa facem rost de bani pentru asta…», a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola, pentru sursa citata.

Nu prea scapam in niciun an, continua Horoi, fara investitii de 3 milioane de euro in dezvoltare. Din 1992 incoace s-au cheltuit peste 100 mil. euro. Daca bancile nu prea mai dau credite, un investitor n-ar fi o solutie alternativa de finantare?

N-am exclus niciodata aceasta varianta, doar ca activam intr-o piata fara prea mult sex-appeal la investitori pana acum…, spune managerul, mai in gluma, mai in serios. O prima nota de subsol: Grigore Horoi este unul dintre cei trei actionari romani ai Agricola, care detin impreuna 71,39% din grup.

ªi care ar fi valoarea Agricola? E greu de spus cu exactitate (…) poate in jurul a 40 de milioane de euro, daca te uiti doar pe cifrele contabile, fara activele corporale, raspunde Grigore Horoi.

Cand vine vorba despre gradul de indatorare al grupului cu 2.600 de angajati, presedintele apreciaza ca ponderea este normala pentru industrie, circa 60% din cifra de afaceri consolidata, estimata pentru 2012 la 103,2 milioane de euro. De precizat insa ca marja profitului operational (raportat la vanzarile totale) in industrie este foarte mica (1%-2%).

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....