Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: agricola international bacau valoreaza peste 40 de milioane de euro si vrea sa vanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit revistei Capital, dupa trei ani de criza, in care Agricola a lansat produse noi si si-a dublat exporturile (20%), presedintele Grigore Horoi se declara dispus sa cedeze unui investitor strategic o parte din actiunile companiei bacauane.

«Avem deja un plan strategic pana in 2017 si incercam sa-l aplicam intocmai (…) Am trecut prin multe crize pana la cea inceputa in 2008, dar consolidarea brandului e obligatorie si trebuie sa facem rost de bani pentru asta…», a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola, pentru sursa citata.

Nu prea scapam in niciun an, continua Horoi, fara investitii de 3 milioane de euro in dezvoltare. Din 1992 incoace s-au cheltuit peste 100 mil. euro. Daca bancile nu prea mai dau credite, un investitor n-ar fi o solutie alternativa de finantare?

N-am exclus niciodata aceasta varianta, doar ca activam intr-o piata fara prea mult sex-appeal la investitori pana acum…, spune managerul, mai in gluma, mai in serios. O prima nota de subsol: Grigore Horoi este unul dintre cei trei actionari romani ai Agricola, care detin impreuna 71,39% din grup.

ªi care ar fi valoarea Agricola? E greu de spus cu exactitate (…) poate in jurul a 40 de milioane de euro, daca te uiti doar pe cifrele contabile, fara activele corporale, raspunde Grigore Horoi.

Cand vine vorba despre gradul de indatorare al grupului cu 2.600 de angajati, presedintele apreciaza ca ponderea este normala pentru industrie, circa 60% din cifra de afaceri consolidata, estimata pentru 2012 la 103,2 milioane de euro. De precizat insa ca marja profitului operational (raportat la vanzarile totale) in industrie este foarte mica (1%-2%).

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...