Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: avicultura romaneasca va exporta in 2012 in valoare de 250 de milioane de euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit agroinfo.ro, Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), estimeaza ca sectorul avicol va realiza exporturi de circa 250 de milioane de euro in acest an, 85% din acestea mergand catre statele Uniunii Europene.

„Din punct de vedere al ofertei pe piata, stam foarte bine, asiguram intregul consum necesar la ora actuala pe piata interna, exporturile si importurile fiind pentru prima oara in ultimii ani echilibrate cantitativ.

Valoric, exporturile depasesc importurile. Practic, o estimare a noastra este ca in acest an sectorul avicol va exporta de circa 250 de milioane de euro. 85% din aceste exporturi sunt in tarile UE, produse procesate, deci cu valoare adaugata mare, si de aceea valoarea exporturilor este mai mare decat valoarea importurilor.

Exportam cu circa 2.500 de euro/tona si importam cu 1.300 de euro/tona. De fapt, nu importa agricultorii, ci importa operatori din piata care fac si evaziune fiscala pe TVA, cu piata neagra, cu tot felul de aspecte legate de concurenta neloiala”, a precizat Ilie Van.
In plus, acesta a subliniat ca sectorul de productie de carne de pasare este destul de bine pozitionat pe piata, iar anul acesta vom produce aproape 440.000 de tone de carne in viu.

Desi prin prisma performantelor de productie sectorul avicol din Romania este ''de top european'' si sunt realizate produse de foarte buna calitate, acesta se confrunta cu problema rezultatelor financiare, deoarece costurile au crescut in ultimul timp permanent inclusiv la nivel european.

„Practic, cerealele pe care le cumparam sunt la preturile de la Rotterdam si de la Chicago. De asemenea, cresc preturile la benzina, gaze si motorina, energie, toate inputurile cresc, au ajuns la nivel european, iar puterea de cumparare de pe piata ne face sa vindem la nivelul pietei pe care o avem acum.

Din acest punct de vedere suntem puternic afectati, suntem, practic, sub costurile de productie cu preturile. Nu stiu cat vom rezista in situatia asta'', a spus presedintele UCPR.
In opinia sa, una dintre solutiile imediate ar fi reducerea TVA, care sa conduca la cresterea consumului.

Cursul Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

Inaq Consulting-IFS Training Center organizează un nou curs: ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”. vezi toate detaliile despre curs   Program și localizări:   București 27-28.02.2018 Inscrie-te acum! Sibiu 01-02.03.2018 Timișoara 01-02.03.2018 Brașov  06-07.03.2018 Suceava...

MADR: Modificări ale legislației schemelor de plăți în agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și totodată aduce unele clarificări prevederilor existente. Modificările si clarificările aduse au implicații asupra cererilor unice de plată aferente anului 2018, care se depun...