Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: carmolimp- 1,5 milioane de euro pe luna din vanzarile de produse marca proprie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de alimente si retailerii isi cresc veniturile pe timp de criza prin intrarea tot mai puternic pe piata marcilor proprii.

Retailerii au triplat cererea de produse marca proprie in ultimul an, iar producatorii se adapteaza si aleg vanzarea unor cantitati mai mari de produse, in defavoarea promovarii propriului brand.

Fenomenul produselor sub marcile proprii ale supermarketurilor a luat amploare in ultimii ani, atat din pricina preturilor mai reduse ale acestora, cat si datorita calitatii crescande – retailerii si producatorii pun mai mult accent pe calitatea acestor produse.

Unul dintre marile avantaje al produselor marca proprie este pretul final de vanzare, acesta fiind cu pana la 20 de procente mai mic decat al produselor marca privata, datorita eliminarii costurilor de marketing si de etichetare. In ziua de azi, consumatorii romani sunt mai informati, iar peste 90% dintre ei au incercat deja un produs marca proprie si tendinta este de continua crestere in ceea ce priveste vanzarile pe acest segment.

Bugetele de cheltuieli pentru alimente sunt reconsiderate si calculate mult mai rational, consumatorii considerand raportul calitate-pret al marcilor proprii ca fiind similar cu cel al marcilor private.

Marca proprie este o varianta castigatoare pentru toate partile implicate in procesul economic: producatori, comercianti si consumatori. Producatorii si retailerii obtin o majorare semnificativa a vanzarilor totale dar si promovarea eficienta a brandului pentru care sunt produse, iar consumatorii beneficiaza de un produs realizat dupa aceleasi retete si la aceasi calitate dar cu un pret mai scazut.

CarmOlimp produce si livreaza marci proprii pentru mai multi mari jucatori din piata de retail, printre care Cora, Mega Image sau Penny Market. Doar vanzarile produselor marca proprie inseamna pentru CarmOlimp un venit de 1,5 milioane de euro lunar, cu preconizari de crestere in anul 2013. Am inceput sa ne indreptam atentia foarte mult pe produsele marca proprie pe care le producem si livram pentru anumiti mari jucatori din piata de retail, cum sunt Cora, Mega Image sau Penny Market. Este un segment foarte bun pentru noi care se vede si in profit, aducandu-ne venituri lunare de peste 1,5 milioane de euro, spune Valentin Soneriu, Director General al CarmOlimp.

CarmOlimp este o companie in continua crestere si adaptare la cerintele pietei si ale consumatorilor. Ne dorim sa crestem sanatos si sustinut si de aceea ne adaptam tendintelor actuale in ceea ce priveste industria alimentara si in principal segmentul de carne si al preparatelor din carne. Am observat un interes crescut atat din partea retailerilor cat si a consumatorului pentru produsele marca proprie si de aceea incercam sa profitam de aceasta nisa. Avem mai multe contracte in derulare cu mari furnizori si retaileri pentru care producem marci proprii, avantajele fiind reciproce si observandu-se in vanzarile inregistrate, adauga Valentin Soneriu.

Produsele marca proprie se realizeaza dupa reteta si specificatiile retailerului care le va comercializa dar folosind materia prima a producatorului. La fel ca si in cazul produselor sub brandul CarmOlimp, compania foloseste in prepararea marcilor proprii ingrediente naturale, carne proaspata din porc romanesc, cea mai mare parte provenind din fermele din dotare.

Localizarea fabricii CarmOlimp in centrul tarii confera un mare avantaj in aprovizionarea furnizorilor in cel mai scurt timp, produsele ajungand astfel mai repede pe rafturile magazinelor, respectandu-se cerintele de calitate si prospetime.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...