Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: condor matca isi va face fabrica de nutreturi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo.ro, firma avicola Condor Matca doreste sa investeasca intr-o fabrica de nutreturi.

La SC Condor Matca SA, oul are un pret de plecare de 0,40 de lei plus TVA. In timpul sarbatorilor de iarna, exista o tendinta de crestere la 0,50 lei plus TVA., urmand ca dupa 1 ianuarie 2013, pretul sa aiba o usoara scadere, a declarat Ion Condrache, directorul economic al societatii.
Sigur ca, acest pret asigura producatorului acoperirea costurilor de productie. Perioada mai dificila este vara cand pretul este foarte mic, iar costurile de productie sunt foarte mari.

Aspectul negativ este ca datorita secetei din acest an, pretul la cereale a crescut foarte mult, se vorbeste undeva de 1 – 1,2 lei /kg la cereale. ªroturile de floarea-soarelui si cele de soia – mai ales din import Brazilia si Argentina – sunt foarte scumpe, 625- 650 euro /tona, si sigur cu o implicatie in preturile de productie.

Societatea de crestere a gainilor ouatoare din Matca detine un efectiv total de 220.000 de pasari. In aceasta perioada pregateste un lot de schimb tineret de inlocuire de 54.000 capete. Productia zilnica de oua este de 110 -120.000 bucati, cu tendinta de crestere incepand cu 1 decembrie.

De asemenea, societatea are in vedere achizitionarea de utilaje pentru o capacitate de producere a furajelor – o microfabrica de nutreturi combinate – cu spatii de stocare a materiilor prime aferente, obiectiv deosebit de necesar pentru o buna functionare a unitatii.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...