Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: condor matca isi va face fabrica de nutreturi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo.ro, firma avicola Condor Matca doreste sa investeasca intr-o fabrica de nutreturi.

La SC Condor Matca SA, oul are un pret de plecare de 0,40 de lei plus TVA. In timpul sarbatorilor de iarna, exista o tendinta de crestere la 0,50 lei plus TVA., urmand ca dupa 1 ianuarie 2013, pretul sa aiba o usoara scadere, a declarat Ion Condrache, directorul economic al societatii.
Sigur ca, acest pret asigura producatorului acoperirea costurilor de productie. Perioada mai dificila este vara cand pretul este foarte mic, iar costurile de productie sunt foarte mari.

Aspectul negativ este ca datorita secetei din acest an, pretul la cereale a crescut foarte mult, se vorbeste undeva de 1 – 1,2 lei /kg la cereale. ªroturile de floarea-soarelui si cele de soia – mai ales din import Brazilia si Argentina – sunt foarte scumpe, 625- 650 euro /tona, si sigur cu o implicatie in preturile de productie.

Societatea de crestere a gainilor ouatoare din Matca detine un efectiv total de 220.000 de pasari. In aceasta perioada pregateste un lot de schimb tineret de inlocuire de 54.000 capete. Productia zilnica de oua este de 110 -120.000 bucati, cu tendinta de crestere incepand cu 1 decembrie.

De asemenea, societatea are in vedere achizitionarea de utilaje pentru o capacitate de producere a furajelor – o microfabrica de nutreturi combinate – cu spatii de stocare a materiilor prime aferente, obiectiv deosebit de necesar pentru o buna functionare a unitatii.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...