Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: condor matca isi va face fabrica de nutreturi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo.ro, firma avicola Condor Matca doreste sa investeasca intr-o fabrica de nutreturi.

La SC Condor Matca SA, oul are un pret de plecare de 0,40 de lei plus TVA. In timpul sarbatorilor de iarna, exista o tendinta de crestere la 0,50 lei plus TVA., urmand ca dupa 1 ianuarie 2013, pretul sa aiba o usoara scadere, a declarat Ion Condrache, directorul economic al societatii.
Sigur ca, acest pret asigura producatorului acoperirea costurilor de productie. Perioada mai dificila este vara cand pretul este foarte mic, iar costurile de productie sunt foarte mari.

Aspectul negativ este ca datorita secetei din acest an, pretul la cereale a crescut foarte mult, se vorbeste undeva de 1 – 1,2 lei /kg la cereale. ªroturile de floarea-soarelui si cele de soia – mai ales din import Brazilia si Argentina – sunt foarte scumpe, 625- 650 euro /tona, si sigur cu o implicatie in preturile de productie.

Societatea de crestere a gainilor ouatoare din Matca detine un efectiv total de 220.000 de pasari. In aceasta perioada pregateste un lot de schimb tineret de inlocuire de 54.000 capete. Productia zilnica de oua este de 110 -120.000 bucati, cu tendinta de crestere incepand cu 1 decembrie.

De asemenea, societatea are in vedere achizitionarea de utilaje pentru o capacitate de producere a furajelor – o microfabrica de nutreturi combinate – cu spatii de stocare a materiilor prime aferente, obiectiv deosebit de necesar pentru o buna functionare a unitatii.(Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Sistemul Hermes Retail Execution, implementat de tot mai multe companii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Mogyi România a implementat sistemul HERMES Retail Execution de la TRANSART automatizându-și astfel activitatea reprezentanților din teren, atât pe partea de organizare, planificare și control al activității agenților, cât și în ce privește colectarea și centralizarea datelor de mercantizare și execuție la raft care...

AFIR: Fonduri nerambursabile pentru procesarea produselor agricole
Autor: meatmilk  /   luni, 19 noiembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.   Din alocarea de...