Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: In 2013, sectorul avicol va fi subfinantat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit estimarilor efectuate de specialisti, in 2013, sectorul avicol va suporta o subfinantare care va reprezenta doar 50 % din totalul inregistrat in anul trecut.

Invitat sa faca o previziune privind acest sector, Grigore Horoi, Presedinte Agricola International Bacau, a declarat pentru revista Fabrica de Carne: Toti actorii din mediul economic spera ca deciziile strategice ale noii elite vor fi inspirate. Legislatia care reglementeaza munca, circulatia bunurilor, fiscalitatea trebuie sa fie similara celei europene (a se vedea TVA diferentiata la alimente, la formele de sprijin pentru agricultori, industrie alimentara s.a.).

Companiile din avicultura, desi sunt foarte performante si produc la costuri comparabile cu acelea ale companiilor europene, isi vand produsele la „preturi romanesti” care mai includ si TVA de 24%. In 2012, pretul materiilor prime cerealiere a crescut cu 70%, in timp ce pretul produselor avicole a crescut doar cu 16% in 2012 fata de 2009, acoperind doar rata inflatiei.

La toate acestea se adauga si lipsa sprijinului financiar, care in anul 2013 va fi chiar mai mic decat anul trecut. Programul de bunastare a pasarilor reprezinta din start 75%, fata de finantarea prin programul national, iar dificultatile accesarii tuturor Masurilor vor determina o finantare cu 50% mai mica fata de anul 2012.

Prin urmare, vom asista la probleme foarte serioase in acest sector, care pot debuta cu cateva falimente, dupa care preturile vor exploda (cu repercursiuni directe si imediate in procesarea carnii), se vor deteriora indicatorii macroeconomici si pot aparea probleme sociale majore.

Mai multe detalii despre acest subiect veti putea citi in editia cu nr. 23 a revistei Fabrica de Carne, in articolul cu titlul Pentru procesatorii de carne, provocarea anului 2013 va fi dinamizarea vanzarilor.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...