Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: In ciuda dificultatilor, unicarm priveste anul 2013 cu incredere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda dificultatilor cu care se confrunta sectorul de procesare a carnii din Romania, compania Unicarm priveste cu incredere anul 2013.

Astfel, domnul Vasile Lucut, Presedinte al CA, Unicarm, a declarat pentru revista Fabrica de Carne: Anul 2013 nu il vad a fi deloc bun, in niciun caz, mai bun decat 2012. Din fericire pentru Unicarm, noi ne-am dezvoltat o foarte serioasa retea de desfacere, 60 % din productie vanzand-o prin magazinele proprii.

Dar, majoritatea procesatorilor vor resimti acut presiunea retail-ului si a preturilor impuse de acestia. Insa, chiar si asa, sectorul de carne din Romania nu va cadea. Companiile existente acum sunt prea solide, pentru a fi puse in pericol. Dar, marea provocare nu va fi productia, ci desfacerea.

Tocmai de aceea, in acest an vom mai deschide inca 20 de magazine proprii, pe langa celelalte 83, pe care le avem. Asadar, problema nu e de productie, ci de gasirea modalitatilor de a determina cresterea consumului.

Mai multe detalii, pe aceasta tema, in editia cu nr. 23 a revistei Fabrica de Carne care va fi publicata in curand.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...