Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatori: In ciuda dificultatilor, unicarm priveste anul 2013 cu incredere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda dificultatilor cu care se confrunta sectorul de procesare a carnii din Romania, compania Unicarm priveste cu incredere anul 2013.

Astfel, domnul Vasile Lucut, Presedinte al CA, Unicarm, a declarat pentru revista Fabrica de Carne: Anul 2013 nu il vad a fi deloc bun, in niciun caz, mai bun decat 2012. Din fericire pentru Unicarm, noi ne-am dezvoltat o foarte serioasa retea de desfacere, 60 % din productie vanzand-o prin magazinele proprii.

Dar, majoritatea procesatorilor vor resimti acut presiunea retail-ului si a preturilor impuse de acestia. Insa, chiar si asa, sectorul de carne din Romania nu va cadea. Companiile existente acum sunt prea solide, pentru a fi puse in pericol. Dar, marea provocare nu va fi productia, ci desfacerea.

Tocmai de aceea, in acest an vom mai deschide inca 20 de magazine proprii, pe langa celelalte 83, pe care le avem. Asadar, problema nu e de productie, ci de gasirea modalitatilor de a determina cresterea consumului.

Mai multe detalii, pe aceasta tema, in editia cu nr. 23 a revistei Fabrica de Carne care va fi publicata in curand.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...