Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: In ciuda dificultatilor, unicarm priveste anul 2013 cu incredere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ciuda dificultatilor cu care se confrunta sectorul de procesare a carnii din Romania, compania Unicarm priveste cu incredere anul 2013.

Astfel, domnul Vasile Lucut, Presedinte al CA, Unicarm, a declarat pentru revista Fabrica de Carne: Anul 2013 nu il vad a fi deloc bun, in niciun caz, mai bun decat 2012. Din fericire pentru Unicarm, noi ne-am dezvoltat o foarte serioasa retea de desfacere, 60 % din productie vanzand-o prin magazinele proprii.

Dar, majoritatea procesatorilor vor resimti acut presiunea retail-ului si a preturilor impuse de acestia. Insa, chiar si asa, sectorul de carne din Romania nu va cadea. Companiile existente acum sunt prea solide, pentru a fi puse in pericol. Dar, marea provocare nu va fi productia, ci desfacerea.

Tocmai de aceea, in acest an vom mai deschide inca 20 de magazine proprii, pe langa celelalte 83, pe care le avem. Asadar, problema nu e de productie, ci de gasirea modalitatilor de a determina cresterea consumului.

Mai multe detalii, pe aceasta tema, in editia cu nr. 23 a revistei Fabrica de Carne care va fi publicata in curand.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...