Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: nicolae ciuleac- carniprod, avertizeaza asupra dificultatilor anului 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aflat in plin proces de eficientizare a activitatii companiei Carniprod, domnul Nicolae Ciuleac trage un semnal de alarma privind dificultatile pe care le au de depasit in acest an procesatorii de carne din Romania.

Astfel, Nicolae Ciuleac, Directorul General al companiei a declarat pentru revista Fabrica de Carne: Puterea de cumparare a oamenilor este din ce in ce mai limitata, acesta este cel mai mare necaz al tuturor, nu numai al procesatorilor de carne. Materia prima este foarte scumpa, fapt care determina cresterea pretului final.

Daca, altadata, clientul cumpara cate un salam intreg, sau o jumatate de salam, acum cumpara cu suta de grame sau chiar cateva felii intr-un pachetel de 50 de grame Pentru a contracara aceasta tendinta, am inceput savand mai mult carne, ca atare, decat preparate. Nu e rau, dar nu e nici bine, pentru ca acum lucrez doar la 50 % din capacitate Sunt convins ca multe firme or sa gafaie anul acesta si de abia se vor mentine pe linia de plutire.

Inca un necaz vine din partea guvernului care ia numai decizii aberante, impunand taxe peste taxe, fapt care determina si el ingreunarea situatiei. Iar o alta dificultate majora o reprezinta relatia cu retail-ul care impune preturi mici, fapt care determina existenta pe piata a unor produse de slaba calitate dar si un castig de 30 %, pentru retailisti, din pretul final al unui produs. Și Carniprod vinde prin retail, dar nu e normal asa.

Mai multe informatii pe aceasta tema, in editia cu nr. 23 a revistei Fabrica de Carne, care va fi publicata in curand.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...