Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatori: nicolae ciuleac- carniprod, avertizeaza asupra dificultatilor anului 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aflat in plin proces de eficientizare a activitatii companiei Carniprod, domnul Nicolae Ciuleac trage un semnal de alarma privind dificultatile pe care le au de depasit in acest an procesatorii de carne din Romania.

Astfel, Nicolae Ciuleac, Directorul General al companiei a declarat pentru revista Fabrica de Carne: Puterea de cumparare a oamenilor este din ce in ce mai limitata, acesta este cel mai mare necaz al tuturor, nu numai al procesatorilor de carne. Materia prima este foarte scumpa, fapt care determina cresterea pretului final.

Daca, altadata, clientul cumpara cate un salam intreg, sau o jumatate de salam, acum cumpara cu suta de grame sau chiar cateva felii intr-un pachetel de 50 de grame Pentru a contracara aceasta tendinta, am inceput savand mai mult carne, ca atare, decat preparate. Nu e rau, dar nu e nici bine, pentru ca acum lucrez doar la 50 % din capacitate Sunt convins ca multe firme or sa gafaie anul acesta si de abia se vor mentine pe linia de plutire.

Inca un necaz vine din partea guvernului care ia numai decizii aberante, impunand taxe peste taxe, fapt care determina si el ingreunarea situatiei. Iar o alta dificultate majora o reprezinta relatia cu retail-ul care impune preturi mici, fapt care determina existenta pe piata a unor produse de slaba calitate dar si un castig de 30 %, pentru retailisti, din pretul final al unui produs. Și Carniprod vinde prin retail, dar nu e normal asa.

Mai multe informatii pe aceasta tema, in editia cu nr. 23 a revistei Fabrica de Carne, care va fi publicata in curand.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...