Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: pe fondul crizei, kosarom inregistreaza vanzari suplimentare la carnea de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform cotidianului Buna ziua, Iasi, in ultima perioada, carnea de pasare a devenit principala sursa de hrana pentru romani.

Pretul, care este cu 30-40 la suta mai mic fata de pretul celei de porc, a facut ca multi dintre iesenii cu buzunarele subtiate de criza sa cumpere carnea cea mai ietina. Astfel, cererea pe piata este din ce in ce mai mare, desi pretul nu s-a schimbat deloc in ultima perioada. Un kilogram de carne de pasare poate fi cumparat din piete cu pana la 15,2 lei, dar pretul poate fi mai mare in hipermarketuri.

„Pretul nu s-a cerut mai mare decat cel de anul trecut, dar va creste cu siguranta din cauza ca si pretul furajelor va fi mai mare cu 60 la suta si din cauza cresterii pretului la cereale. Productia de carne e la fel ca cea de anul trecut, de aproximativ 60-70 de tone”, a declarat Catalin Mihalache, manager general la FermaDor.

Desi pretul pentru un kilogram de carne nu a scazut, acestia prefera sa o consume in detrimentul celei de porc sau vita. Un alt motiv al numarului crescut al cererilor si implicit al productiei firmelor producatoare din Iasi este faptul ca un kilogram de carne de porc sau de vita este prea scump pentru buzunarul iesenilor. Producatorii locali estimeaza ca vor vinde o cantitate mai mare de carne de pui in acest an.

Cresterea vanzarilor in acest sector se datoreaza in principal pretului accesibil pe care il au produsele din acest segment, comparativ cu restul sortimentelor de carne. „Cererea pe piata a fost mai mare si a crescut undeva la 10-12 la suta.

Daca anul trecut produceam 6.200 de tone de carne de pui, pana la sfarsitul anului preconizam ca vom avea in jur de 6.400 de tone. Pretul pentru un kilogram de carne sigur va creste pentru ca preturile la cereale au luat-o razna, dar si din cauza scumpirilor la energie, gaz sau combustibili”, a declarat Lucian Apostol, presedintele grupului de firme Kosarom.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...