Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: sc recunostinta-prahova, vizata sa exporte in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Prahova, pe 5 noiembrie, un grup de specialisti ai Serviciului Federal pentru inspectia veterinara si fitosanitara din Rusia va sosi in Romania, unde va sta 14 zile, perioada in care va vizita 10 unitati autohtone de productie si procesare de carne, interesate sa-si exporte produsele de origine animala pe o piata cu un potential de consum urias, cum este cea rusa.

Dupa cum a confirmat dr. Mihai Terecoasa, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, printre unitatile care urmeaza a fi vizitate figureaza si SC Recunostinta Prod Com SRL Filipestii de Padure, care detine o fabrica de procesare a produselor din carne autorizata sanitar-veterinar pentru comertul intracomunitar si pentru exportul in alte tari. Firma prahoveana achizitioneaza carne sub forma de carcasa din tari comunitare pe care o proceseaza in propria fabrica, iar produsele rezultate sunt livrate pe terte piete.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, este pentru intaia oara cand Rusia trimite in Romania o comisie de evaluare, dupa stoparea importurilor de carne si produse de origine animala din tara noastra, in anul 1996, din cauza pestei porcine.

Sursa citata afirma ca pe langa carnea de porc, se are in vedere si exportul pe piata rusa de carne de pasare, lapte, produse lactate, oua s.a. Reamintim ca demersurile pentru reluarea importurilor de produse de origine animala din Romania sunt urmarea a intrevederii, care a avut loc pe 10 octombrie 2012, dintre ministrul Agriculturii – Daniel Constantin si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...