Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: sc recunostinta-prahova, vizata sa exporte in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Prahova, pe 5 noiembrie, un grup de specialisti ai Serviciului Federal pentru inspectia veterinara si fitosanitara din Rusia va sosi in Romania, unde va sta 14 zile, perioada in care va vizita 10 unitati autohtone de productie si procesare de carne, interesate sa-si exporte produsele de origine animala pe o piata cu un potential de consum urias, cum este cea rusa.

Dupa cum a confirmat dr. Mihai Terecoasa, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, printre unitatile care urmeaza a fi vizitate figureaza si SC Recunostinta Prod Com SRL Filipestii de Padure, care detine o fabrica de procesare a produselor din carne autorizata sanitar-veterinar pentru comertul intracomunitar si pentru exportul in alte tari. Firma prahoveana achizitioneaza carne sub forma de carcasa din tari comunitare pe care o proceseaza in propria fabrica, iar produsele rezultate sunt livrate pe terte piete.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, este pentru intaia oara cand Rusia trimite in Romania o comisie de evaluare, dupa stoparea importurilor de carne si produse de origine animala din tara noastra, in anul 1996, din cauza pestei porcine.

Sursa citata afirma ca pe langa carnea de porc, se are in vedere si exportul pe piata rusa de carne de pasare, lapte, produse lactate, oua s.a. Reamintim ca demersurile pentru reluarea importurilor de produse de origine animala din Romania sunt urmarea a intrevederii, care a avut loc pe 10 octombrie 2012, dintre ministrul Agriculturii – Daniel Constantin si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...