Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: sc recunostinta-prahova, vizata sa exporte in rusia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Prahova, pe 5 noiembrie, un grup de specialisti ai Serviciului Federal pentru inspectia veterinara si fitosanitara din Rusia va sosi in Romania, unde va sta 14 zile, perioada in care va vizita 10 unitati autohtone de productie si procesare de carne, interesate sa-si exporte produsele de origine animala pe o piata cu un potential de consum urias, cum este cea rusa.

Dupa cum a confirmat dr. Mihai Terecoasa, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova, printre unitatile care urmeaza a fi vizitate figureaza si SC Recunostinta Prod Com SRL Filipestii de Padure, care detine o fabrica de procesare a produselor din carne autorizata sanitar-veterinar pentru comertul intracomunitar si pentru exportul in alte tari. Firma prahoveana achizitioneaza carne sub forma de carcasa din tari comunitare pe care o proceseaza in propria fabrica, iar produsele rezultate sunt livrate pe terte piete.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, este pentru intaia oara cand Rusia trimite in Romania o comisie de evaluare, dupa stoparea importurilor de carne si produse de origine animala din tara noastra, in anul 1996, din cauza pestei porcine.

Sursa citata afirma ca pe langa carnea de porc, se are in vedere si exportul pe piata rusa de carne de pasare, lapte, produse lactate, oua s.a. Reamintim ca demersurile pentru reluarea importurilor de produse de origine animala din Romania sunt urmarea a intrevederii, care a avut loc pe 10 octombrie 2012, dintre ministrul Agriculturii – Daniel Constantin si omologul sau din Federatia Rusa, Fiodorov Nicolai Vasilievici.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...