Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: smithfield romania si cris tim vor exporta in china

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Smithfield Romania si Cris Tim au obtinut angajamentul autoritatilor chineze de inscriere in procedura de solutionare rapida a solicitarilor pentru deblocarea exporturilor de carne si produse din carne in China.

Cele doua companii au participat la o misiune economica in Republica Populara Chineza, in perioada 29 octombrie – 7 noiembrie 2012, alaturi de alte cinci companii, prilej cu care s-au intalnit cu oficialii Administratiei Generale pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si carantinei din R.P. Chineza (AQSIQ).

Reprezentantii firmelor romanesti au avut intalniri de afaceri cu oficiali ai HKTDC (Consiliul pentru Dezvoltarea Comertului din R.A.S. Hong Kong), Camera de Comert Bilaterala Romania – R.A.S. Macao, IPIM (Institutul pentru Promovarea Comertului si Investitiilor din R.A.S. Macao), Asociatia Carnii din R.P. Chineza, AQSIQ (Administratia generala pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si carantinei din R.P. Chineza), TDB (Biroul pentru Dezvoltarea Comertului), Ministerul Agriculturii si Ministerul Comertului R.P. Chineze.

Cu acest prilej au fost analizate modalitatile de finalizare a procedurilor de deblocare a importurilor de carne si produse din carne din Romania in R.P. Chineza.

Misiunea economica a avut loc in China, in orasele Guangzhou si Beijing, precum si in R.A.S. Hong Kong si R.A.S. Macao si a fost organizata de MECMA, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...