Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori, ucraina va pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, cel tarziu pana la sfarsitul anului, Ucraina ar putea deveni furnizor de carne de pasare pe pietele din Uniunea Europeana.

Expertii Comisiei Europene au organizat o serie de controale la producatorii ucraineni de carne de pasare, iar rezultatele a fost satisfacatoare. Sunt convins ca vom primi un raspuns pozitiv, mai ales in conditiile in care Ucraina si UE au finalizat negocierile cu privire la infiintarea unei zone de liber schimb, a precizat ministrul Politicilor Agrare, Nikolai Prisyajnyuk, care se asteapta ca decizia autoritatilor de la Bruxelles sa fie anuntata inca din aceasta toamna.

Reprezentantii guvernului ucrainean au dat asigurari ca productia de carne de pasare respecta toate standardele fitosanitare si veterinare, iar Ucraina are capacitatea de productie necesara pentru a patrunde pe noi piete externe, inclusiv in Uniunea Europeana.
Conform unui raport publicat recent de Uniunea Crescatorilor de Pasari din Ucraina, productia din acest sector a crescut cu 9 la suta in 2010.

Greutatea in viu a depasit 1,25 milioane tone, in timp ce productia de carne a fost de aproximativ 965 mii tone. Anul trecut, vecinii din nord au produs circa 24 kilograme de carne de pui pe cap de locuitor.

Exporturile mondiale de carne de pasare totalizeaza aproximativ 8 milioane tone, din care Brazilia si SUA contribuie fiecare cu cate 3 milioane tone. La mijlocul lunii mai, presedintele Viktor Ianukovici declara ca Ucraina isi va mari volumul exporturilor de carne de pasare in 2012 de cinci pana la zece ori.

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...