Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatori, ucraina va pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, cel tarziu pana la sfarsitul anului, Ucraina ar putea deveni furnizor de carne de pasare pe pietele din Uniunea Europeana.

Expertii Comisiei Europene au organizat o serie de controale la producatorii ucraineni de carne de pasare, iar rezultatele a fost satisfacatoare. Sunt convins ca vom primi un raspuns pozitiv, mai ales in conditiile in care Ucraina si UE au finalizat negocierile cu privire la infiintarea unei zone de liber schimb, a precizat ministrul Politicilor Agrare, Nikolai Prisyajnyuk, care se asteapta ca decizia autoritatilor de la Bruxelles sa fie anuntata inca din aceasta toamna.

Reprezentantii guvernului ucrainean au dat asigurari ca productia de carne de pasare respecta toate standardele fitosanitare si veterinare, iar Ucraina are capacitatea de productie necesara pentru a patrunde pe noi piete externe, inclusiv in Uniunea Europeana.
Conform unui raport publicat recent de Uniunea Crescatorilor de Pasari din Ucraina, productia din acest sector a crescut cu 9 la suta in 2010.

Greutatea in viu a depasit 1,25 milioane tone, in timp ce productia de carne a fost de aproximativ 965 mii tone. Anul trecut, vecinii din nord au produs circa 24 kilograme de carne de pui pe cap de locuitor.

Exporturile mondiale de carne de pasare totalizeaza aproximativ 8 milioane tone, din care Brazilia si SUA contribuie fiecare cu cate 3 milioane tone. La mijlocul lunii mai, presedintele Viktor Ianukovici declara ca Ucraina isi va mari volumul exporturilor de carne de pasare in 2012 de cinci pana la zece ori.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...