Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori, ucraina va pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, cel tarziu pana la sfarsitul anului, Ucraina ar putea deveni furnizor de carne de pasare pe pietele din Uniunea Europeana.

Expertii Comisiei Europene au organizat o serie de controale la producatorii ucraineni de carne de pasare, iar rezultatele a fost satisfacatoare. Sunt convins ca vom primi un raspuns pozitiv, mai ales in conditiile in care Ucraina si UE au finalizat negocierile cu privire la infiintarea unei zone de liber schimb, a precizat ministrul Politicilor Agrare, Nikolai Prisyajnyuk, care se asteapta ca decizia autoritatilor de la Bruxelles sa fie anuntata inca din aceasta toamna.

Reprezentantii guvernului ucrainean au dat asigurari ca productia de carne de pasare respecta toate standardele fitosanitare si veterinare, iar Ucraina are capacitatea de productie necesara pentru a patrunde pe noi piete externe, inclusiv in Uniunea Europeana.
Conform unui raport publicat recent de Uniunea Crescatorilor de Pasari din Ucraina, productia din acest sector a crescut cu 9 la suta in 2010.

Greutatea in viu a depasit 1,25 milioane tone, in timp ce productia de carne a fost de aproximativ 965 mii tone. Anul trecut, vecinii din nord au produs circa 24 kilograme de carne de pui pe cap de locuitor.

Exporturile mondiale de carne de pasare totalizeaza aproximativ 8 milioane tone, din care Brazilia si SUA contribuie fiecare cu cate 3 milioane tone. La mijlocul lunii mai, presedintele Viktor Ianukovici declara ca Ucraina isi va mari volumul exporturilor de carne de pasare in 2012 de cinci pana la zece ori.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...