Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatori, ue va mai pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul Ministerului Agriculturii prezinta producatorilor flexibilitati la legislatia sanitara veterinara, pentru producatorii de produse traditionale. In cadrul procesului de reformare a politicii agricole comune (PAC), Uniunea Europeana propune noi solutii pentru garantarea aprovizionarii cu alimente.

PAC a evoluat de-a lungul anilor, insa nevoile pietei mereu reformate si criza economica existenta obliga la derularea unei reforme continue si durabile, o dezvoltare rurala tot mai eficienta si o protectie a mediului deosebita.

Conform Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sistemul impus de UE pentru etichetarea calitatii produselor protejeaza 1.000 de denumiri pentru a desemna alimentele produse traditional.

Munca miilor de producatori europeni este evaluata corespunzator, sustinand astfel eforturile pentru dezvoltarea patrimoniului Uniunii Europene. Sistemul de etichetare a produselor traditionale garanteaza consumatorilor ca pot avea incredere in produsele ce detin astfel de etichete.

UE asigura ca aceeasi denumire nu va fi folosita de alti producatori, ca denumirea de origine este protejata, specialitatea traditionala este garantata. Ne vom asigura si noi ca garantiile UE functioneaza, atunci cand magazinele nu vor mai fi coplesite de Salam de Sibiu fabricat la Calarasi sau Zimnicea, ªunca de Praga produsa in Ilfov s.a.m.d. (Ioan ªerbanescu)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...