Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori, ue va mai pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul Ministerului Agriculturii prezinta producatorilor flexibilitati la legislatia sanitara veterinara, pentru producatorii de produse traditionale. In cadrul procesului de reformare a politicii agricole comune (PAC), Uniunea Europeana propune noi solutii pentru garantarea aprovizionarii cu alimente.

PAC a evoluat de-a lungul anilor, insa nevoile pietei mereu reformate si criza economica existenta obliga la derularea unei reforme continue si durabile, o dezvoltare rurala tot mai eficienta si o protectie a mediului deosebita.

Conform Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sistemul impus de UE pentru etichetarea calitatii produselor protejeaza 1.000 de denumiri pentru a desemna alimentele produse traditional.

Munca miilor de producatori europeni este evaluata corespunzator, sustinand astfel eforturile pentru dezvoltarea patrimoniului Uniunii Europene. Sistemul de etichetare a produselor traditionale garanteaza consumatorilor ca pot avea incredere in produsele ce detin astfel de etichete.

UE asigura ca aceeasi denumire nu va fi folosita de alti producatori, ca denumirea de origine este protejata, specialitatea traditionala este garantata. Ne vom asigura si noi ca garantiile UE functioneaza, atunci cand magazinele nu vor mai fi coplesite de Salam de Sibiu fabricat la Calarasi sau Zimnicea, ªunca de Praga produsa in Ilfov s.a.m.d. (Ioan ªerbanescu)

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...