Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori, ue va mai pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul Ministerului Agriculturii prezinta producatorilor flexibilitati la legislatia sanitara veterinara, pentru producatorii de produse traditionale. In cadrul procesului de reformare a politicii agricole comune (PAC), Uniunea Europeana propune noi solutii pentru garantarea aprovizionarii cu alimente.

PAC a evoluat de-a lungul anilor, insa nevoile pietei mereu reformate si criza economica existenta obliga la derularea unei reforme continue si durabile, o dezvoltare rurala tot mai eficienta si o protectie a mediului deosebita.

Conform Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sistemul impus de UE pentru etichetarea calitatii produselor protejeaza 1.000 de denumiri pentru a desemna alimentele produse traditional.

Munca miilor de producatori europeni este evaluata corespunzator, sustinand astfel eforturile pentru dezvoltarea patrimoniului Uniunii Europene. Sistemul de etichetare a produselor traditionale garanteaza consumatorilor ca pot avea incredere in produsele ce detin astfel de etichete.

UE asigura ca aceeasi denumire nu va fi folosita de alti producatori, ca denumirea de origine este protejata, specialitatea traditionala este garantata. Ne vom asigura si noi ca garantiile UE functioneaza, atunci cand magazinele nu vor mai fi coplesite de Salam de Sibiu fabricat la Calarasi sau Zimnicea, ªunca de Praga produsa in Ilfov s.a.m.d. (Ioan ªerbanescu)

Directorul general AFIR a participat la Ziua Recoltei, eveniment organizat la Slatina
Autor: meatmilk  /   luni, 15 octombrie 2018

(Comunicat) Directorul general AFIR, Adrian CHESNOIU, alături de președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii din Camera Deputaților, Alexandru STĂNESCU, a participat la „Ziua Recoltei”, eveniment organizat de Direcția Agricolă a județului Olt în municipiul Slatina.   „Ziua...

C.C. a pus în discuție publică preluarea Betty Ice de către Unilever
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Unilever South Central Europe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice.   Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate...