Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori, ue va mai pregateste ceva

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Portalul Ministerului Agriculturii prezinta producatorilor flexibilitati la legislatia sanitara veterinara, pentru producatorii de produse traditionale. In cadrul procesului de reformare a politicii agricole comune (PAC), Uniunea Europeana propune noi solutii pentru garantarea aprovizionarii cu alimente.

PAC a evoluat de-a lungul anilor, insa nevoile pietei mereu reformate si criza economica existenta obliga la derularea unei reforme continue si durabile, o dezvoltare rurala tot mai eficienta si o protectie a mediului deosebita.

Conform Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sistemul impus de UE pentru etichetarea calitatii produselor protejeaza 1.000 de denumiri pentru a desemna alimentele produse traditional.

Munca miilor de producatori europeni este evaluata corespunzator, sustinand astfel eforturile pentru dezvoltarea patrimoniului Uniunii Europene. Sistemul de etichetare a produselor traditionale garanteaza consumatorilor ca pot avea incredere in produsele ce detin astfel de etichete.

UE asigura ca aceeasi denumire nu va fi folosita de alti producatori, ca denumirea de origine este protejata, specialitatea traditionala este garantata. Ne vom asigura si noi ca garantiile UE functioneaza, atunci cand magazinele nu vor mai fi coplesite de Salam de Sibiu fabricat la Calarasi sau Zimnicea, ªunca de Praga produsa in Ilfov s.a.m.d. (Ioan ªerbanescu)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...