Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatori: vedeta doripesco, un morun de 1,3 metri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Doripesco a participat in perioada 31 octombrie – 04 noiembrie, la Targul International pentru Industria Alimentara, Alimenta – INDAGRA, desfasurat la Romexpo, Bucuresti.

Vedeta standului Doripesco a fost un morun provenit din Delta din Carpati – Doripesco, de peste 19 kg si cu o lungime de 1300 cm. Acest urias a atras multi vizitatori, mai ales ca pentru unii dintre ei era pentru prima oara cand vedeau in realitate aceasta specie de sturion.

Pe langa preparatele traditionale din peste (salate din icre de crap, produse afumate din pastrav si crap, pasta din peste, dar si cel mai nou produs Doripesco, Zacusca din peste cu ciuperci), Doripesco i-a incantat pe vizitatori si cu delicioase preparate din peste: pastrav la tepusa, chiftelute pescaresti, fish chips cu sos tzatzichi, mititei pescaresti, crap la gratar cu mamaliguta, dar si delicioasa saramura din crap cu mamaliguta. Noutatea si atractia targului a fost reprezentata de pastravul la tepusa, care le-a incantat privirile tuturor – datorita modului spectaculos de prezentare, dar si papilele gustative – cu savoarea desavarsita, obtinuta doar prin maiestria bucatarului.

Pe parcursul targului, s-au vandut peste 600 bucati de pastrav la tepusa. Un alt produs Doripesco, care a atras multi vizitatori la stand, a fost Zacusca din peste cu ciuperci, o reteta de toamna, noua si unica pe piata romaneasca, obtinuta prin imbinarea legumelor proaspete si sanatoase (ardei, morcov, rosii, ciupercute), cu pestele de cea mai buna calitate, din Delta din Carpati. Printre vizitatorii standului Doripesco, putem enumera nu doar oficialii Ministerului Agriculturii, dar si numeroase vedete si personaje ale televiziunilor nationale.

Novacul Afumat din Tara Barsei, produsul Doripesco aflat pe ultima 100 de m pentru obtinerea Denumirii de Origine Protejata, a fost atat in atentia vizitatorilor, cat si al oficialilor, care au vorbit despre demersurile intreprinse de Doripesco pentru obtinerea atestarii, in cadrul seminarului Acreditarea produselor agricole traditionale si modalitatile de valorificare a acestora prin intermediul lanturilor scurte.

Produsele Doripesco, realizate dupa retete traditionale din Tara Barsei, beneficiaza de cea mai proaspata materie prima, provenita chiar din Delta din Carpati, datorita faptului ca pestele pescuit se transporta viu in hidrobioane, de la ferme catre sectia de procesare.

In plus, de la receptie si pana la obtinerea produsului finit se urmareste sa nu se depaseasca timpul de 72 ore, asigurandu-se prospetimea produsului, continuitatea si uniformitatea calitatii, precum si siguranta alimentara. Astfel, avand la baza conceptul de piscicultura multifunctionala, Doripesco reuseste sa controleze complet trasabilitatea produsului din ferma si pana ce acesta ajunge la consumatorul final.

Doripesco incurajeaza o alimentatie responsabila, iar pestele a fost si ramane o sursa de sanatate.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...