Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatorii de carne nevoiti sa investeasca in propriile retele de desfacere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Marile lanturi de productie a carnii din Romania investesc in propriile retele comerciale, datorita lipsei de cash, informeaza Ziarul Financiar. Sunt pusi pe terenul investitiilor peste 25 de milioane de euro pentru extinderea propriilor lanturi de magazine, in timp ce cativa retaileri au intrat in blocaj financiar.

Lipsa lichiditatilor ii determina pe producatori sa se axeze, aproape exclusiv, in investitii pentru dezvoltarea propriilor lanturi de magazine, motivat direct de scaderea vinzarilor din retailul modern, in ultima perioada. Un alt motiv invocat este comertul la negru din magazinele de proximitate.

In opinia reprezentantilor legali ai marilor lanturi de productie este absolut necesar ca magazinele din retailul traditional sa onoreze platile la timp, nemaifiind necesare atatea magazine proprii. Altfel, dezvoltarea de retele comerciale cu zeci de magazine, pentru comertul cu amanuntul, devine efectiv o necesitate economica. (TS)

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...