Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatorii de carne pe internet

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

În mediul online românesc, informaþiile oficiale ºi independente despre procesarea cãrnii sunt aproape inexistente. În afarã de site-urile câtorva importatori de tehnologie pentru prelucrarea cãrnii, cei interesaþi nu prea pot gãsi informaþii relevante. Rãmâne sã ne documentãm pe site-urile din strãinãtate, fie la britanici, fie mai departe, în Statele Unite ale Americii.

www.rma.ro
Reprezentativã pentru industria localã de profil, Asociaþia Românã a Cãrnii are ca scop apãrarea intereselor procesatorilor din peisajul românesc. Pe site-ul www.rma.ro, gãsiþi cele mai noi informaþii de interes pentru procesatorii locali, proiectele finalizate sau în curs de derulare din cadrul Asociaþiei, dar ºi o secþiune de adrese web utile companiilor din domeniu. Asociaþia Românã a Cãrnii are ca misiune transmiterea informaþiilor privind noutãþile comerciale, juridice sau tehnologice, pregãtirea membrilor pentru intrarea pe piaþa comunitarã, dar ºi informarea membrilor despre tendinþele pieþei de profil din România ºi din Uniunea Europeanã.

www.bmpa.co.uk
Un ghid al procesatorilor din industria cãrnii este disponibil pe site-ul Asociaþiei britanice a procesatorilor de carne (British Meat Processors Association). Ghidul cuprinde informaþii despre igienã, condiþii de prelucrare a cãrnii etc. De asemenea, cei interesaþi pot consulta un document despre reducerea concentraþiei de sare în produsele din carne lansate de companiile mici ºi mijlocii. Reprezentanþii oferã constant informaþii privind siguranþa ºi sãnãtatea angajaþilor din industria cãrnii ºi modul în care aceste aspecte pot fi protejate în unitãþile de procesare.

www.aamp.com
Pe piaþa americanã, una dintre cele mai mari pieþe de desfacere ºi consum pentru industria cãrnii, se aflã o asociaþie a producãtorilor din acest segment încã din anul 1939. American Association of Meat Processors oferã, pe suportul online, o serie de informaþii privind siguranþa alimentarã, sãnãtatea consumatorilor, dar ºi despre evenimentele dedicate industriei de profil. De asemenea, pe lângã legislaþie, cititorii pot consulta cele mai recente ºtiri de interes ºi o serie de broºuri cu recomandãri de igienã, microbiologie alimentarã sau planul de implementare a certificãrilor de siguranþã alimentarã.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...