Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatorii de carne sunt suspectati de fraude cu fonduri sapard

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, s-a intalnit cu seful Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF), Claudiu Dumitrescu, marti 21 iunie 2011.

La aceasta intalnire organizata la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au mai participat reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) precum si ai Federatiei Patronale din Industria Alimentara – ROMALIMENTA.

Scopul acestei intalniri a fost gasirea de solutii pentru deblocarea situatiei aparute in urma verificarilor efectuate de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) in cazul beneficiarilor programului SAPARD care activeaza in domeniul procesarii carnii.

In urma acestor controale, la aproximativ 67 de beneficiari au fost constatate suspiciuni de nereguli si suspiciuni de frauda conform rapoartelor partiale emise de OLAF. Conform prevederilor legale in vigoare, ANAF a emis titluri executorii impotriva beneficiarilor suspectati de frauda.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale a solicitat factorilor implicati sa identifice o solutie legala pentru a se evita executarea silita a beneficiarilor in urma unor suspiciuni de frauda neconfirmate in mod cert, tinand cont de faptul ca este vorba de un segment semnificativ al procesatorilor de carne din Romania.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...