Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatorii de carne sunt suspectati de fraude cu fonduri sapard

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit recolta.eu, Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, s-a intalnit cu seful Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF), Claudiu Dumitrescu, marti 21 iunie 2011.

La aceasta intalnire organizata la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) au mai participat reprezentanti ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) precum si ai Federatiei Patronale din Industria Alimentara – ROMALIMENTA.

Scopul acestei intalniri a fost gasirea de solutii pentru deblocarea situatiei aparute in urma verificarilor efectuate de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) in cazul beneficiarilor programului SAPARD care activeaza in domeniul procesarii carnii.

In urma acestor controale, la aproximativ 67 de beneficiari au fost constatate suspiciuni de nereguli si suspiciuni de frauda conform rapoartelor partiale emise de OLAF. Conform prevederilor legale in vigoare, ANAF a emis titluri executorii impotriva beneficiarilor suspectati de frauda.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale a solicitat factorilor implicati sa identifice o solutie legala pentru a se evita executarea silita a beneficiarilor in urma unor suspiciuni de frauda neconfirmate in mod cert, tinand cont de faptul ca este vorba de un segment semnificativ al procesatorilor de carne din Romania.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...