Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesatorii olandezi de carne folosesc sulfiți din greu și ilegal

Autor: Nora Marinjoi, 27 iunie, 2019

În urma unui control efectuat la nivel național, Autoritatea Olandeză pentru Siguranța Produselor Alimentare și Protecția Consumatorilor (NVWA), a constatat că utilizarea sulfitului în carne în rândul procesatorilor interni este larg răspândită.

 

Ca urmare, 21 de companii de procesare și peste 130 de măcelării au fost sancționate, după ce s-a anchetat achiziționarea de sulfiți de la un furnizor de aditivi.

 

Un total de 134 de probe a fost prelevat din carne de vită și preparate din carne tocată, de la 42 de companii. Prezența sulfitului a fost găsită în 52 de probe separate, prelevate de la 21 de companii, la care au fost găsite niveluri de până la 4.000 mg pe kg de sulfit.

 

Sulfitul este unul dintre cei 14 alergeni care, conform regulilor de etichetare, trebuie să fie clar menționați dacă au fost adăugați la un produs alimentar (cu mai mult de 10 mg pe 100 de grame).

 

Potrivit NVWA, nici o companie care a utilizat sulfit nu a furnizat aceste informații consumatorului. Consumatorii care prezintă hipersensibilitate la sulfit pot prezenta reacții ușoare, dar și grave, cum ar fi palpitațiile inimii și erupțiile cutanate, dacă mănâncă alimente cu sulfit adăugat.

 

Toate companiile care au descoperit că utilizează sulfit în carne au primit amenzi de până la 200.000 de euro, atât pentru utilizarea ilegală a sulfitului, cât și pentru ca nu au menționat pe etichetă substanță alergenică.

Pesta porcină africană se extinde și în Polonia
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 21 iunie 2019

Pe măsură ce vara se întețește, Polonia se confruntă cu o reapariție a focarelor de febră porcină africană (PPA).   Numai la începutul acestei săptămâni, au fost raportate focare de la două ferme comerciale, e drept, de dimensiuni relativ reduse, informează cotidianul polonez Wspolnota.   După cum se știe,...

La Bruxelles se negociază noua politică europeană pentru pescuit 2021-2027
Autor: meatmilk  /   vineri, 21 iunie 2019

(Comunicat) UE depune eforturi pentru a îmbunătăți actualul Fond european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) în următorii ani, cu scopul de a stimula dezvoltarea unui sector al pescuitului dinamic, de a sprijini reînnoirea generațiilor și de a asigura un nivel de trai echitabil pentru comunitățile...