Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatorii rusi cauta noi furnizori de materie prima

Autor: Meat MIlkjoi, 27 martie, 2014

Rusia cauta in aceasta perioada furnizori noi de carne de porc pentru a compensa scaderea livrarilor de materie prima din Uniunea Europeana in urma interzicerii importurilor de acest fel datorita aparitiei pestei porcine africane pe teritoriul comunitatii.

Conform datelor publicate de Uniunea Nationala a Procesatorilor de Carne din Rusia, productia de produse procesate din carne de porc a scazut cu 15% din luna februarie, de la introducerea interdictiei asupra importurilor de carne din UE. In acelasi timp pretul porcilor vii si a carcaselor de porc a crescut cu 7% pe piata locala.

Presedintele Uniunii, Anatoli Kosinsky, a declarat ca aceasta crestere a pretului materiei prime ar putea duce la falimentul a 10% dintre procesatorii de carne din Rusia. In acelasi timp presedintele a salutat eforturile Rosselkhoznadzor (autoritatea veterinara si fitosanitara din Rusia) de a asigura noi surse de aprovizionare pentru procesatorii locali.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...