Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesatorul de carne de pasăre Konspol-Polonia se extinde în Indonezia, Belarus și Rusia

Autor: meatmilkmiercuri, 6 septembrie, 2017

Procesatorul polonez de carne de pasăre din Konspol a anunțat intenția de a investi anul acesta 19 milioane euro, în scopul dezvoltării și modernizării capacităților sale, anunță Global Meat News.

 

Proiectele de dezvoltare includ construirea de noi ferme de păsări și instalarea de noi linii de procesare, precum și modernizarea unui abator, potrivit reprezentanților companiei superioare.

 

”La începutul anului 2017, am finalizat construcția uneia dintre cele mai moderne ferme din Polonia, aproape de Nowy Tomyśl. Pentru aproximativ 20 de milioane PLN, am construit 10 facilități care pot găzdui 300.000 de pui. De asemenea, intenționăm să creștem capacitatea abatorului din Słupca de la 12.000 la 14.000 de capete pe oră ”, a declarat Konrad Pazgan, președinte și CEO al Konspol, site-ul local de știri Portalspozywczy.pl. ”Până în prezent, am operat în total cinci linii pentru produse de agrement în Słupca și Nowy Sącz. În 2017, am achiziționat alte trei linii [de prelucrare a cărnii]. Unul a fost deja instalat, iar celelalte două vor fi instalate până la sfârșitul acestui an.”

 

În plus față de achiziționarea a trei noi linii de procesare, Konspol a investit, de asemenea, în construirea de noi facilități pentru a se adapta la capacitățile sale sporite, potrivit președintelui companiei:”Am construit de asemenea două noi spații de producție și depozitare, unul în Słupca și al doilea unul în Nowy Sącz. Ca rezultat, ne-am ridicat capacitățile cu aproape 100%, de la 3.500 la 7.000 de tone pe lună ”, a spus Pazgan.

 

Alte planuri conexe ale companiei includ construcția unei alte ferme de păsări în Mieczownica, în imediata apropiere a facilității existente în Słupca: ”Vrem sa construim opt facilitati acolo, cu o capacitate totala de 320.000 de pui”, a mai spus Pazgan. Președintele Konspol a mai declarat că firma intenționează să construiască și o altă fermă din Kotunia, în regiunea vestică a Poloniei Wielkopolska.

 

”Intenția noastră pentru viitor e aceea de a ne extinde în Indonezia, dar încă nu am primit permisiunea de a începe lucrările de construcție. Am așteptat-o ​​timp de doi ani. În prezent, procesul de obținere a permisiunii de a construi un abator sau o fermă este un coșmar, însă nu renunțăm”, a adăugat Pazgan.

 

În afară de investițiile sale în curs de desfășurare în Polonia, firma își propune să se extindă și pe mai multe piețe străine. Principalele destinații de export ale Konspol includ în prezent Regatul Unit, Irlanda, Franța, Germania, Scandinavia, Elveția și Slovacia.

 

Anul trecut, fondatorul companiei Konspol, Kazimierz Pazgan, a declarat că firma intenționează să înființeze două noi fabrici de prelucrare a cărnii în Belarus și Rusia și poate înființa oa treia facilitate în Indonezia pentru a spori prezența companiei pe diverse piețe asiatice, în special în Japonia. Investițiile planificate sunt estimate a fi în valoare totală de 250 milioane PLN (59,4 milioane de euro). Un alt proiect în stadiul său de planificare timpurie este înființarea unei a patra fabrici străine de prelucrare a cărnii în Qatar pentru a spori prezența Konspol în Orientul Mijlociu.

 

Situat în Nowy Sącz, în regiunea sudică a Poloniei, Konspol este controlat de familia Pazgan. Portofoliul companiei cuprinde șuncă, frankfurters, aripi de pui, cârnați, pate și alte produse.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

COMAGRI: Declarație privind PAC 2021
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 23 mai 2018

În data de 22 mai, Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a dat publicității o Declarație în care enunță principalele condiții care trebuie avute în vedere, la elaborarea exercițiului financiar al Uniunii Europene, pe componenta agroalimentară, în perioada 2021-2027.   În document se...