Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produsele tradiţionale, la mare preț în Sibiu

Autor: Ilie Stoianmarți, 24 septembrie, 2013

Secretarul de stat Achim Irimescu a participat la ”Târgul de bucate tradiționale”, care s-a desfășurat la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, din județul Sibiu.

Organizatorii acestui târg – Complexul Național Muzeal ASTRA, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Mărginimea Sibiului, Asociația de prietenie ”Ille et Vilaine – Sibiu”, Consiliul Județean Sibiu și Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu – aniversează un an de la deschiderea ”Târgului de țară” și trei ani de la deschiderea ”Târgului de produse tradiționale și ecologice”. Aceste târguri vizează promovarea imaginii produselor tradiționale și ecologice românești.

La eveniment au participat producători din județele Alba, Arad, Brașov, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu, care au expus produse tradiționale precum brânza de burduf Loman, sloi de oaie, pastrama, balmos, preparate din carne de porc ( Mangalita ), dulceață de prune, prăjituri și plăcinte Maramureșene, pâine, gulaș, virșli, preparate din ciuperci, pălincă, telemea de Sibiu, urdă, unt, miere etc.

În cadrul târgului au fost organizate ateliere culinare pentru a permite vizitatorilor să se familiarizeze cu modul de preparare a delicateselor tradiționale, iar cei prezenți au avut ocazia să cumpere pastramă, must, balmoș, scovărzi, ied la ceaun, „lichie”, cocoloș cu brânză și multe alte bucate traditionale. Vizitatorii s-au bucurat de un program folcloric deosebit susținut de artiști din județele Alba, Hunedoara, Maramureș și Sibiu. (madr.ro)

Noua conferință Global GAP se adresează în primul rând fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 6 februarie 2017

“LANȚUL  ALIMENTAR SCURT” – Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBAL G.A.P. A doua ediţie a conferinţei Global G.A.P. în România   Compania de consultanţă INAQ Consulting, în parteneriat cu proprietarul standardelor GLOBAL G.A.P.,va organiza in ziua de 24  februarie 2017, la orele...

Fundația ”Mitică Crăciunescu”, puternic implicată în proiecte sociale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 ianuarie 2017

Pe lângă activitatea de producție și comerț, și luându-și misiunea civică în serios, compania Diana se implică în numeroase proiecte sociale pe care le derulează prin intermediul Fundației ”Mitică Crăciunescu”, nimeni altul decât fondatorul companiei vâlcene.   Potrivit programului de activitate, Fundatia ”Mitica...