Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Produsele tradiţionale, la mare preț în Sibiu

Autor: Ilie Stoianmarți, 24 septembrie, 2013

Secretarul de stat Achim Irimescu a participat la ”Târgul de bucate tradiționale”, care s-a desfășurat la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, din județul Sibiu.

Organizatorii acestui târg – Complexul Național Muzeal ASTRA, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice Mărginimea Sibiului, Asociația de prietenie ”Ille et Vilaine – Sibiu”, Consiliul Județean Sibiu și Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu – aniversează un an de la deschiderea ”Târgului de țară” și trei ani de la deschiderea ”Târgului de produse tradiționale și ecologice”. Aceste târguri vizează promovarea imaginii produselor tradiționale și ecologice românești.

La eveniment au participat producători din județele Alba, Arad, Brașov, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu, care au expus produse tradiționale precum brânza de burduf Loman, sloi de oaie, pastrama, balmos, preparate din carne de porc ( Mangalita ), dulceață de prune, prăjituri și plăcinte Maramureșene, pâine, gulaș, virșli, preparate din ciuperci, pălincă, telemea de Sibiu, urdă, unt, miere etc.

În cadrul târgului au fost organizate ateliere culinare pentru a permite vizitatorilor să se familiarizeze cu modul de preparare a delicateselor tradiționale, iar cei prezenți au avut ocazia să cumpere pastramă, must, balmoș, scovărzi, ied la ceaun, „lichie”, cocoloș cu brânză și multe alte bucate traditionale. Vizitatorii s-au bucurat de un program folcloric deosebit susținut de artiști din județele Alba, Hunedoara, Maramureș și Sibiu. (madr.ro)

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Române a Cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Intr-un moment aniversar ca acela pe care il vom sarbatori peste cateva zile, cand vom aseza cununa celor  100 de ani peste ziua de 1 decembrie, Asociatia Romana a Carnii isi exprima convingerea ca viitorul industriei alimentare din Romania rezida in explorarea minutioasa a traditiilor si spiritului romanesc, adaptate provocarilor secolului...