Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ProducȚie: sacrificarile de animale si pasari si productia de carne in luna august 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In luna august 2012, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la porcine si pasari, iar la bovine si ovine si caprine a crescut.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2011, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la bovine si porcine, iar la ovine si caprine si pasari a crescut; greutatea lor in carcasa a scazut la bovine, porcine si pasari, iar la ovine si caprine a crescut.

August 2012 comparativ cu iulie 2012

Numarul total de bovine sacrificate a scazut cu 4,8%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 15,5%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 27,3%, respectiv cu 28,5%. In luna august 2012, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a reprezentat 23,3% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate a crescut cu 3,1%, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 0,3%. In luna august 2012, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 93,9% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 9,2%, respectiv cu 8,0%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 35,1%, respectiv cu 34,9%. Taierile in unitatile industriale specializate, care detin o pondere de 6,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine au crescut atat numeric cat si la greutatea in carcasa de 2,9 ori, respectiv de 2,8 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate a crescut cu 4,4%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 6,4%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 89,6% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 4,0%, respectiv cu 4,8%.

August 2012 comparativ cu august 2011

Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,7%, respectiv cu 23,5%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 16,7%, respectiv cu 22,0%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 19,4%, respectiv cu 19,3%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 14,1%, respectiv cu 14,5%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 21,1%. Taierile in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut de 2,2 ori, respectiv de 2,0 ori.

Numarul total al pasarilor sacrificate a crescut cu 6,3%, iar greutatea in carcasa a acestora a scazut cu 3,6%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 8,0%, respectiv cu 6,4%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la principalele specii de animale si pasari, prezinta usoare oscilatii. (Biroul de Presa al INS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...