Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ProducAtori: premium porc anunta posibila scumpire a pretului carnii de porc 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Scumpirea furajelor ar putea majora pretul carnii de porc cu 20-30%, a anuntat conducerea companiei vrancene Premium Porc, unul dintre cei mai mari producatori romani.

Compania cu actionariat danez detine patru ferme in Romania, doua in Vrancea si doua in Constanta, cu o capacitate anuala de peste 200.000 capete, adica 10% din productia estimata anual la nivel national.

Administratorul firmei, Kim Ostergaard, spune ca pretul cerealelor a crescut cu circa 50% in acest an iar acest lucru se va vedea in pretul final al carnii deoarece furajele reprezinta circa 70% din costurile de crestere a animalelor.

Tinand cont ca pretul cerealelor a crescut cu 50%, estimam si noi o majorare posibila cu 20-30%, insa nu putem spune cat va fi efectiv cresterea pe piata, a afirmat administratorul Kim Ostergaard.

Premium Porc este o companie unde actionari majoritari sunt danezii de la DCH International. Acestia lucreaza circa patru mii hectare de teren in Vrancea, din care o mie in proprietate si trei mii hectare luate in arenda.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...