Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ProducAtori: premium porc anunta posibila scumpire a pretului carnii de porc 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Scumpirea furajelor ar putea majora pretul carnii de porc cu 20-30%, a anuntat conducerea companiei vrancene Premium Porc, unul dintre cei mai mari producatori romani.

Compania cu actionariat danez detine patru ferme in Romania, doua in Vrancea si doua in Constanta, cu o capacitate anuala de peste 200.000 capete, adica 10% din productia estimata anual la nivel national.

Administratorul firmei, Kim Ostergaard, spune ca pretul cerealelor a crescut cu circa 50% in acest an iar acest lucru se va vedea in pretul final al carnii deoarece furajele reprezinta circa 70% din costurile de crestere a animalelor.

Tinand cont ca pretul cerealelor a crescut cu 50%, estimam si noi o majorare posibila cu 20-30%, insa nu putem spune cat va fi efectiv cresterea pe piata, a afirmat administratorul Kim Ostergaard.

Premium Porc este o companie unde actionari majoritari sunt danezii de la DCH International. Acestia lucreaza circa patru mii hectare de teren in Vrancea, din care o mie in proprietate si trei mii hectare luate in arenda.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...