Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ProducAtori: premium porc anunta posibila scumpire a pretului carnii de porc 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Scumpirea furajelor ar putea majora pretul carnii de porc cu 20-30%, a anuntat conducerea companiei vrancene Premium Porc, unul dintre cei mai mari producatori romani.

Compania cu actionariat danez detine patru ferme in Romania, doua in Vrancea si doua in Constanta, cu o capacitate anuala de peste 200.000 capete, adica 10% din productia estimata anual la nivel national.

Administratorul firmei, Kim Ostergaard, spune ca pretul cerealelor a crescut cu circa 50% in acest an iar acest lucru se va vedea in pretul final al carnii deoarece furajele reprezinta circa 70% din costurile de crestere a animalelor.

Tinand cont ca pretul cerealelor a crescut cu 50%, estimam si noi o majorare posibila cu 20-30%, insa nu putem spune cat va fi efectiv cresterea pe piata, a afirmat administratorul Kim Ostergaard.

Premium Porc este o companie unde actionari majoritari sunt danezii de la DCH International. Acestia lucreaza circa patru mii hectare de teren in Vrancea, din care o mie in proprietate si trei mii hectare luate in arenda.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...