Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ProducAtori: premium porc anunta posibila scumpire a pretului carnii de porc 20%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Scumpirea furajelor ar putea majora pretul carnii de porc cu 20-30%, a anuntat conducerea companiei vrancene Premium Porc, unul dintre cei mai mari producatori romani.

Compania cu actionariat danez detine patru ferme in Romania, doua in Vrancea si doua in Constanta, cu o capacitate anuala de peste 200.000 capete, adica 10% din productia estimata anual la nivel national.

Administratorul firmei, Kim Ostergaard, spune ca pretul cerealelor a crescut cu circa 50% in acest an iar acest lucru se va vedea in pretul final al carnii deoarece furajele reprezinta circa 70% din costurile de crestere a animalelor.

Tinand cont ca pretul cerealelor a crescut cu 50%, estimam si noi o majorare posibila cu 20-30%, insa nu putem spune cat va fi efectiv cresterea pe piata, a afirmat administratorul Kim Ostergaard.

Premium Porc este o companie unde actionari majoritari sunt danezii de la DCH International. Acestia lucreaza circa patru mii hectare de teren in Vrancea, din care o mie in proprietate si trei mii hectare luate in arenda.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...