Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producatori, procesatori, ue va pune la cheltuiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza EU Official Journal, Parlamentul European a aprobat noile norme de etichetare care vor fi obligatorii peste cativa ani. Astfel, din momentul in care noua legislatie va fi publicata, acest fapt petrecandu-se in octombrie a.c., producatorii au la dispozitie trei ani pentru achizitionarea de noi echipamente si pentru realizarea noilor etichete.

Dupa cum a declarat John Dalli, Comisarul European pentru sanatate si protectia consumatorilor, cele mai lovite de aceasta masura vor fi intreprinderile mici si mijlocii care vor fi nevoite sa isi regandeasca planurile de refinantare.

Renate Sommer, raportor pentru Parlamentul European, a declarat ca pe noile etichete vor fi incluse obligatoriu casete nutritionale care vor furniza informatii despre alergeni si lista ingredientelor.

Ca o regula generala, pentru informatiile obligatorii marimea fontului va fi 1,2 mm. Cum 80 % dintre producatorii europeni de alimente sunt IMM-uri, Renate Sommer se asteapta ca sumele care vor fi investite in adaptarea noilor etichete vor fi recuperate de acestia prin majorarea pretului produselor.

Oricum, a adaugat ea, noile norm ear trebui sa ofere industriei alimentare europene o mai mare credibilitate in fata consumatorilor, dar si o mai buna acoperire juridica.

Informatiile obligatorii care vor trebui cuprinse in eticheta se vor referi la continutul de energie exprimat in Kcal, cantitatea de grasimi, grasimi saturate, carbohidrati, zaharuri, proteine ​​si sare, trebuind sa fie figureze intr-un tabel lizibil, datele fiind exprimate pe 100 g, pe 100 ml, dar pot fi exprimate pe plusul de portie.

Substante alergene trebuie sa fie evidentiate in lista de ingrediente si tara de origine pentru carnea proaspata de la porcine, ovine, caprine si pasari de curte. Aceste informatii vor fi mentionate in partea de sus a etichetelor sau ambalajelor. Astfel de informatii trebuie sa fie trecute si pentru carnea de vita, miere, ulei de masline, fructe si legume proaspete.

Aceasta norma de etichetare ar putea fi extinsa la produsele alimentare, cum ar fi carnea, atunci cand este utilizat ca ingredient alimentar, lapte sau neprelucrate, dar in acest caz, Comisia Europeana trebuie sa procedeze la evaluarile de impact.

Parlamentul European a aprobat noile Normele de etichetare cu 606 de voturi pentru, 46 contra si 26 de abtineri.(I.S.)

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...