Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producători și procesatori români, luați-vă adio de la exportul de carne în Rusia

Autor: Meat MIlkjoi, 30 ianuarie, 2014

Potrivit unei știri publicată de agenția Reuters, Rusia a interzis total importul de carne sau produse din carne din țările membre ale Uniunii Europene, asta, după ce, în ultimele zile, existaseră zvonuri legate de acest subiect. Comentatorii internaționali opinează că decizia guvernului de la Moscova vine ca urmare a pretinselor implicări ale unor țări din Uniunea Europeană în manifestațiile din Ucraina și în sprijinul acordat manifestanților din acea țară.

Ca urmare, fermierii și procesatorii români care sperau în începerea exporturilor spre Rusia, se văd spulberate. Amintim că, în 2013, o echipă de specialiști ruși au vizitat ferme și companii românești, în vederea studierii posibilității de reluare a importurilor de carne și produse din carne din România.

Cu toate acestea, deși rezultatele vizitei au fost deosebit de favorabile, încă de la finele anului trecut existau semne că Rusia refuză companiile românești din rațiuni de ordin politic. Reacția Moscovei aplicată țărilor Uniunii Europene este similară celei aplicată Moldovei, la exportul de vin, dar și cele a exportului de gaze naturale spre țări din Occident, ca urmare a disensiunilor de ordin politic existente între Rusia și Europa democrată.(I.S.)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...