Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producătorii americani de carne, preocupați de războiul comercial cu China

Autor: Mircea Demetermiercuri, 26 septembrie, 2018

Exportatorii americani de carne speră că abordarea agresivă a politicii comerciale a administrației Trump față de China, va forța Beijingul să elimine barierele birocratice netarifare care au afectat vânzările înainte de războiul comercial din acest an dintre cei doi giganți economici.

 

„Avem deja tarife chinezești, iar conversația este mai mult decât o discuție despre tarife”, a declarat Colin Woodall, vicepreședinte al afacerilor guvernamentale la Asociația Națională a bovinelor de bovine.

 

El a subliniat că nu a existat decât un an de când China a permis SUA să reia exporturile de carne de vită,  în urma izbucnirii epidemiei de ESB în 2003, un an în care exporturile de carne de vită din SUA către China au câștigat producătorii 3 miliarde de dolari. Deoarece interdicția a fost ridicată în septembrie 2017, aceste exporturi au generat numai 70 milioane USD, cifră anuală care ar putea atinge 4 miliarde USD, dacă ar fi eliminate atât tarifele, cât și barierele comerciale netarifare care împiedică exporturile de carne de vită din SUA către China.

 

”Barierele netarifare includ interzicerea tehnologiilor de producție și a promotorilor de creștere, cum ar fi hormonii implantați, care au fost folosiți în siguranță de ani de zile”, a afirmat el, exprimând speranța că presiunile aplicate în China prin politicile tarifare dure ale administrației ar putea impinge Beijingul să renunțe la o gamă mai largă de bariere comerciale.

 

Cu toate acestea, industria de carne de porc din SUA, în timp ce este parțial amortizată de subvențiile oferite de administrația Trump, suferă totuși de deteriorarea relațiilor comerciale dintre SUA și China, a declarat Dave Warner, purtător de cuvânt al Consiliului Național al Producătorilor de porcine.

 

Un pachet de ajutor de 12 miliarde dolari pentru agricultorii americani, anunțat în august, include aproape 559 de milioane de dolari pentru achiziții pentru programe de alimentație federală și programe de nutriție pentru copii, și 200 milioane USD pentru dezvoltarea piețelor externe. În plus, pachetul include și plăți directe către fermieri, prin care producătorii de carne de porc vor primi 8 dolari pe porc,  pe baza a 50% din numărul de animale pe care le dețineau la 1 august.

 

Dar, potrivit lui Warner, acest lucru va fi doar o parte din calea de a face față pierderii comerțului. „Înainte de a începe toate aceste lucruri cu China, ne-am confruntat deja cu o datorie de 12%, deoarece SUA nu are nici o înțelegere comercială cu China, subliniind că exporturile către această țară au scăzut deja cu 10%, până în iulie. Acum, a spus Warner: „Nu prea trimitem nimic acolo”, informează Global Meat News.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

PPA a ajuns în Japonia!
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 noiembrie 2018

Autoritățile japoneze au identificat prezența virusului pestei porcine africane într-un transport de cârnați introduși în țară de o persoană particulară venită din China, situația fiind confirmată de ministerul nipon al Agriculturii.   Citând surse oficiale, cotidianul japonez de circulație națională, Mainichi, a...