Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii americani sarbatoresc amanarea legii etichetarii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Grupati chiar intr-o asociatie (Coalitia Etichetelor Nutritionale) producatorii de alimente din SUA felicita Departamentul American pentru Agricultura si Siguranta Alimentara pentru amanarea datei intrarii in vigoare a obligatiei etichetarii nutritionale a produselor, pana in martie 2012.

Legea etichetarii nutritionale impune inscriptionarea nutrientilor folositi la produsele din carne. Amanarea reprezinta raspunsul cererii facute de organizatiile producatorilor de alimente, agricultorilor, retail-istilor.

Dupa comunicarea amanarii, Coalitia producatorilor si comerciantilor a prins curaj declarand: Norma de etichetare nutritionala obligatorie va avea un impact semnificativ, dar noi apreciem faptul ca Depaartamentul American recunoaste provocarile si problemele cu care ne confruntam, acceptand amanarea punerii in aplicare. (TS)

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...