Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii americani sarbatoresc amanarea legii etichetarii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Grupati chiar intr-o asociatie (Coalitia Etichetelor Nutritionale) producatorii de alimente din SUA felicita Departamentul American pentru Agricultura si Siguranta Alimentara pentru amanarea datei intrarii in vigoare a obligatiei etichetarii nutritionale a produselor, pana in martie 2012.

Legea etichetarii nutritionale impune inscriptionarea nutrientilor folositi la produsele din carne. Amanarea reprezinta raspunsul cererii facute de organizatiile producatorilor de alimente, agricultorilor, retail-istilor.

Dupa comunicarea amanarii, Coalitia producatorilor si comerciantilor a prins curaj declarand: Norma de etichetare nutritionala obligatorie va avea un impact semnificativ, dar noi apreciem faptul ca Depaartamentul American recunoaste provocarile si problemele cu care ne confruntam, acceptand amanarea punerii in aplicare. (TS)

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...