Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producătorii carne de ovine pot depune cereri pentru subvenţii

Autor: Meat MIlkvineri, 22 noiembrie, 2013

Guvernul a aprobat miercuri Hotărârea prin care termenul de depunere a cererilor de către beneficiarii schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine în zonele defavorizate a fost prelungit până la 13 decembrie, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„S-a aprobat o HG privind modificarea HG 786/2013, privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine în zonele defavorizate. Extindem termenul până la care se puteau depune cereri pentru cei care sunt în această situaţie până la data de 13 decembrie, având în vedere că este primul an în care acordăm acest ajutor”, a declarat ministrul Agriculturii.

Constantin a reamintit, în context, că „dintr-un efectiv de 9,3 milioane de ovine vor beneficia de acest ajutor ovinele care sunt în zonele defavorizate într-un număr de 1,6 milioane”. „Sprijinul suplimentar va fi cam de 50% în plus faţă de cei care sunt în afara zonelor defavorizate. Am vrut să dăm posibilitatea tuturor să aibă timp să depună aceste cereri”, a mai declarat ministrul Agriculturii.(Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...