Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de alimente sustin ca taxele eliminate de codul de bune practici vor fi inlocuite cu altele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Marii producatori alimentari nu cred ca hipermarketurile vor respecta Codul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie, scrie NewsIn. Producatorii se asteapta ca hipermarketurile sa renunte la aceste taxe si sa le inlocuiasca cu altele noi, dupa cum au declarat oficialii unor companii din sector. Grigore Horoi, presedintele Agricola International Bacau, a explicat ca nu crede ca legea Codului de Bune Practici, privind produsele alimentare, va determina marile retele de magazine sa nu mai aplice taxele care nu tin de actul de comert, considerand ca acestea vor fi inlocuite cu taxe de marketing.

Constantin Boromiz, directorul general al Boromir, companie producatoare din industria de panificatie, a declarat ca, atata timp cat prin Codul de Bune Practici nu se impune o limita privind taxele ce pot fi cerute producatorilor, retailerii pot sa inventeze orice taxa doresc. Boromiz a adaugat ca asteapta promulgarea legii de catre presedintie, pentru a face aprecieri asupra ieftinirilor ce ar sa apara la produsele de panificatie.

Totusi Daniel Dumitrescu, directorul de marketing al companiei producatoare de mezeluri Aldis Calarasi, a spus ca se asteapta ca legea Codului de Bune Practici privind produsele alimentare sa aiba efecte, in sensul scaderii preturilor, la inceputul anului viitor.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...