Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producatorii de alimente sustin ca taxele eliminate de codul de bune practici vor fi inlocuite cu altele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Marii producatori alimentari nu cred ca hipermarketurile vor respecta Codul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie, scrie NewsIn. Producatorii se asteapta ca hipermarketurile sa renunte la aceste taxe si sa le inlocuiasca cu altele noi, dupa cum au declarat oficialii unor companii din sector. Grigore Horoi, presedintele Agricola International Bacau, a explicat ca nu crede ca legea Codului de Bune Practici, privind produsele alimentare, va determina marile retele de magazine sa nu mai aplice taxele care nu tin de actul de comert, considerand ca acestea vor fi inlocuite cu taxe de marketing.

Constantin Boromiz, directorul general al Boromir, companie producatoare din industria de panificatie, a declarat ca, atata timp cat prin Codul de Bune Practici nu se impune o limita privind taxele ce pot fi cerute producatorilor, retailerii pot sa inventeze orice taxa doresc. Boromiz a adaugat ca asteapta promulgarea legii de catre presedintie, pentru a face aprecieri asupra ieftinirilor ce ar sa apara la produsele de panificatie.

Totusi Daniel Dumitrescu, directorul de marketing al companiei producatoare de mezeluri Aldis Calarasi, a spus ca se asteapta ca legea Codului de Bune Practici privind produsele alimentare sa aiba efecte, in sensul scaderii preturilor, la inceputul anului viitor.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...