Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de alimente sustin ca taxele eliminate de codul de bune practici vor fi inlocuite cu altele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Marii producatori alimentari nu cred ca hipermarketurile vor respecta Codul de Bune Practici, aprobat in 16 septembrie, scrie NewsIn. Producatorii se asteapta ca hipermarketurile sa renunte la aceste taxe si sa le inlocuiasca cu altele noi, dupa cum au declarat oficialii unor companii din sector. Grigore Horoi, presedintele Agricola International Bacau, a explicat ca nu crede ca legea Codului de Bune Practici, privind produsele alimentare, va determina marile retele de magazine sa nu mai aplice taxele care nu tin de actul de comert, considerand ca acestea vor fi inlocuite cu taxe de marketing.

Constantin Boromiz, directorul general al Boromir, companie producatoare din industria de panificatie, a declarat ca, atata timp cat prin Codul de Bune Practici nu se impune o limita privind taxele ce pot fi cerute producatorilor, retailerii pot sa inventeze orice taxa doresc. Boromiz a adaugat ca asteapta promulgarea legii de catre presedintie, pentru a face aprecieri asupra ieftinirilor ce ar sa apara la produsele de panificatie.

Totusi Daniel Dumitrescu, directorul de marketing al companiei producatoare de mezeluri Aldis Calarasi, a spus ca se asteapta ca legea Codului de Bune Practici privind produsele alimentare sa aiba efecte, in sensul scaderii preturilor, la inceputul anului viitor.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...