Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producătorii de bioenergie aderă la Pro Agro

Autor: Meat MIlkluni, 14 iulie, 2014

(Agerpres) Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) şi Asociaţia Română de Biomasă şi Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federaţiei Naţionale Pro Agro, care numără astfel 16 organizaţii reprezentative în sectorul agricol din România.

‘Asociaţia Crescătorilor de Albine din România este cea mai mare asociaţie la nivel naţional, structura sa acoperind întreaga ţară, prin filialele judeţene şi magazinele ‘Apicola’. ACA este membru Apimondia din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat şi perfecţionat continuu creând un sistem integrat unic de învăţământ, cercetare, producţie şi valorificare’, a declarat Alexandru Jurconi, preşedintele Pro Agro, într-un comunicat.

Acesta a precizat că ARBIO este o organizaţie în plină ascensiune, reprezentată în Asociaţia Europeană pentru Biogaz (EBA) şi Asociaţia Europeană pentru Biomasă (AEBIOM). Sectorul bioenergetic (biocombustibili, bioetanol, biofertilizatori, biomasa, biogaz şi digestia anaerobă) este în strânsă corelare cu sectorul agrozootehnic şi necesar pentru creşterea competitivităţii şi rentabilităţii producătorilor din agricultură şi industria alimentară românească.

Federaţia Naţională Pro Agro are în prezent 16 membri, din care 6 fondatori. Este o organizaţie profesională înfiinţată în 2012 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România. Pro Agro promovează, reprezintă, susţine şi apără intereselor membrilor organizaţiilor profesionale  reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene şi naţionale publice şi/sau private.

ACA este o organizaţie profesională care s-a format din 1958 şi are în componenţa sa filiale şi societăţi comerciale în 40 de judeţe, cooperativa Albina Meliferă, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură şi Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Organizaţia profesională ARBIO a fost înfiinţată în 2012 şi reprezintă interesele producătorilor de bioenergie în vederea organizării pieţei, elaborării unor structuri şi modele care pot fi uşor de urmărit şi de aplicat de toată lumea. ARBIO reuneşte 46 de societăţi comerciale naţionale şi internaţionale importante din domeniu.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...