Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producatorii de carne cer afisarea tarii de provenienta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc de pe piata romaneasca cer ca in magazine sa fie afisata tara din care provine carnea, astfel incat consumatorul sa stie ce cumpara, sustin oficialii Patronatului Roman al Carnii de Porc.

Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatului, a declarat ca de doi ani se incearca obtinerea unei masuri care sa permita afisarea tarii de provenienta a carnii din magazine, asa cum se intampla in Grecia, insa producatorii sunt refuzati pe motiv ca s-ar sustine discriminarea.

Oficialul considera ca producatorii romani de carne de porc ar trebui sa fie avantajati de scandalul dioxinei din carnea de porc importata din Irlanda, pentru ca produsele autohtone sunt sigure. Peste 130 de tone de carne de porc contamintat cu dioxina au intrat in Romania in ultima luna, iar peste 90 de tone au fost inglobate in preparate din carne.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...