Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de carne cer afisarea tarii de provenienta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc de pe piata romaneasca cer ca in magazine sa fie afisata tara din care provine carnea, astfel incat consumatorul sa stie ce cumpara, sustin oficialii Patronatului Roman al Carnii de Porc.

Stanca Tudor, directorul executiv al Patronatului, a declarat ca de doi ani se incearca obtinerea unei masuri care sa permita afisarea tarii de provenienta a carnii din magazine, asa cum se intampla in Grecia, insa producatorii sunt refuzati pe motiv ca s-ar sustine discriminarea.

Oficialul considera ca producatorii romani de carne de porc ar trebui sa fie avantajati de scandalul dioxinei din carnea de porc importata din Irlanda, pentru ca produsele autohtone sunt sigure. Peste 130 de tone de carne de porc contamintat cu dioxina au intrat in Romania in ultima luna, iar peste 90 de tone au fost inglobate in preparate din carne.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...