Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de carne de porc ar putea relua exportul de anul viitor

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Exportul de carne de porc ar putea fi reluat in cursul anului 2009, potrivit ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dacian Ciolos. „Am cerut Autoritatii Sanitar-Veterinare sa prezinte, pana la sfarsitul anului, un plan de incetare a vaccinarii porcilor. Asta presupune un control strict in cazul cresterii porcilor, dar si de circulatie a animalelor”, a precizat Ciolos. Acesta a mai spus ca, pentru regiunile unde nu s-a mai inregistrat niciun caz de pesta porcina de cel putin un an, va putea fi reluat exportul.

Ministrul a mai spus ca reprezentantii Comisiei Europene vor lua anul viitor o decizie in ceea ce priveste reluarea exportului de carne de porc de catre producatorii romani. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca pregateste un program de regionalizare sanitar-veterinara a Romaniei, ca o solutie pentru reluarea exportului de carne si al produselor din carne de porc.

Potrivit ANSVA, judetele care vor face parte din aceste regiuni sanitar-veterinare nu vor mai avea voie sa organizeze targuri in care sa fie vanduti porci vii si nici sa ii mai transporte pe teritoriul respectivelor judete. ANSVSA a inceput, in decembrie 2006, campania de vaccinare a porcilor, declarata ca singura modalitate de eradicare a bolii. Romania nu are voie sa exporte carne de porc si preparate din carne de porc din cauza pestei porcine.

La inceputul lunii septembrie 2007, Comitetul Veterinar Permanent al UE a decis continuarea aplicarii restrictiilor pentru Romania privind livrarea carnii de porc catre alte state membre pana la data de 31 decembrie 2009, ca urmare a evolutiei pestei porcine.

Pe a respins cererea pentru identificarea electronica obligatorie la bovine
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, membrii Parlamentului European au respins cererea de a face obligatorie identificarea electronica a bovinelor in UE. Membrii Parlamentului au votat pentru sustinerea propunerii Comisiei Europene de a face identificarea electronica a bovinelor voluntara in cadrul sesiunii de plen de ieri (11 sept) din Strasbourg,...

De unde provine carnea pentru kfc romania?
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Capital informeaza ca, la un eveniment organizat de KFC Romania in cinstea deciziei de a pastra sandvisul Brazer in meniul permanent, reprezentantii lantului de restaurante si-au declarat intentia de a inaugura mai multe spatii de tip drive-through si de a aduce noi produse in meniul romanesc. In prezent, KFC Romania are trei restaurante...