Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de carne de porc ar putea relua exportul de anul viitor

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Exportul de carne de porc ar putea fi reluat in cursul anului 2009, potrivit ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dacian Ciolos. „Am cerut Autoritatii Sanitar-Veterinare sa prezinte, pana la sfarsitul anului, un plan de incetare a vaccinarii porcilor. Asta presupune un control strict in cazul cresterii porcilor, dar si de circulatie a animalelor”, a precizat Ciolos. Acesta a mai spus ca, pentru regiunile unde nu s-a mai inregistrat niciun caz de pesta porcina de cel putin un an, va putea fi reluat exportul.

Ministrul a mai spus ca reprezentantii Comisiei Europene vor lua anul viitor o decizie in ceea ce priveste reluarea exportului de carne de porc de catre producatorii romani. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca pregateste un program de regionalizare sanitar-veterinara a Romaniei, ca o solutie pentru reluarea exportului de carne si al produselor din carne de porc.

Potrivit ANSVA, judetele care vor face parte din aceste regiuni sanitar-veterinare nu vor mai avea voie sa organizeze targuri in care sa fie vanduti porci vii si nici sa ii mai transporte pe teritoriul respectivelor judete. ANSVSA a inceput, in decembrie 2006, campania de vaccinare a porcilor, declarata ca singura modalitate de eradicare a bolii. Romania nu are voie sa exporte carne de porc si preparate din carne de porc din cauza pestei porcine.

La inceputul lunii septembrie 2007, Comitetul Veterinar Permanent al UE a decis continuarea aplicarii restrictiilor pentru Romania privind livrarea carnii de porc catre alte state membre pana la data de 31 decembrie 2009, ca urmare a evolutiei pestei porcine.

Noi oportunitati pentru sectorul carnii de pasare din sua
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, intrarea Mexicului si Canadei in parteneriatul Trans Pacific (TPP) ar putea aduce oportunitati producatorilor de carne de pasare din SUA daca negocierile vor fi facute corect, sustin leaderii industriei. Vorbind in cadrul unei sesiuni publice despre investigarea Comisiei Internationale de Comert din SUA in...

Marisan isi dezvolta reteaua de magazine
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Ziarul Financiar informeaza ca grupul format din companiile Maribo Prod Carn si Filip Prod Carn, producatoare de mezeluri sub brandul Marisan, va incheia acest an cu afaceri cumulate de 35 de milioane de euro, in crestere cu 10% fata de anul trecut. Afacerea, detinuta de Alexandru, Marius si Ion Anghel, una dintre cele mai discrete familii de pe...