Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Producătorii de carne de porc din Canada vor pătrunde agresiv pe piața Asiei

Autor: Nora Marinjoi, 16 februarie, 2017

Ca o confirmare în plus a afirmațiilor noastre, potrivit cărora producătorii de carne de porc cunosc faptul cănu pot concura cu fermerii europeni, și că Tratatul de Liber-Schimb dintre Uniunea Europeană și țara nord-americană nu pune în pericol afacerile europenilor, iată, Asociația fermierilor de profil din Canada a demarat o ”politică agresivă de cucerire a pieței Asiei și, în special, a celor din Japonia și China”, după cum anunță Global Meat News.

 

”Dezvoltarea afacerilor pe piețe precum cele ale Japoniei și Chinei vor contribui masiv la creșterea producției de porc din Canada”, a declarat pentru sura citată Rick Bergmann, președintele PPC-Asociația Crescătorilor Canadieni de Porci. Acesta, a completat:

 

”Pe piața Chinei, am asistat anul trecut la extinderea exporturilor de carne de porc de 144 %, la un total de 312.000 de tone, iar exporturile pe piața Japoniei au crescut și ele. Dar, trebuie să compensăm valoarea exporturilor de carne de porc ale Staelor Unite, care, în 2016, au fost de aproape un miliard de dolari USA. Însă, dacă vom dori să avem succes, printr-o politică agresivă de expansiune în țările Asiei, fermierii canadieni trebuie să înțeleagă importanța sustenabilității și a respectării normelor de sănătate animală și siguranță alimentară care sunt extrem de stricte, mai ales în Japonia”.

 

La rândul său, Justin Trudeau, Primul-Ministru canadian, a afirmat că ”guvernul Canadei va acționa la fel de agresiv pentru a încheia noi tratate cu țările Asiei, pentru a scăpa de barierele vamale existente în prezent și pentru a crește afacerile din zootehnia țării, mai ales că vom avea oportunitatea fructificării fisurilor care au apărut deja în afacerile din domeniu dintre Statele Unite și piețele pe care și noi dorim să ne extindem.”

ANSVSA: România, avizată oficial pentru exportul de carne de vită în Turcia
Autor: Meat MIlk  /   marți, 25 octombrie 2016

(Comunicat) ANSVSA transmite că România a fost inclusă pe lista Statelor Membre care pot exporta carne de vită în Turcia, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Deyvoltării Rurale (MADR).   În urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu omologul său turc, Faruk...

România va exporta în Iran carcase de oaie și va importa pește
Autor: Meat MIlk  /   luni, 3 octombrie 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, l-a primit într-o întâlnire oficială, în 3 octombrie 2016, pe E.S. ambasadorul Republicii Iran la Bucureşti, E.S. Hamid Moayyer.   Ambasadorul Iranului a dorit să afle cu această ocazie impresiile ministrului Achim Irimescu în urma vizitei pe care a realizat-o la...