Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de carne din europa tintesc piata japoneza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

UE ar putea deveni al doilea furnizor de carne de porc pe piata japoneza, odata cu intrarea in vigoare a acordului de comert liber UE-Japonia (FTA), a declarat Jean-Luc Meriaux, secretarul general al Uniunii Comertului cu Animale si Carne din Europa, intr-un interviu in exclusivitate pentru globalmeatnews.com.

Vorbind de la biroul sau din Bruxelles, Meriaux a spus ca are mari asteptari in urma negocierilor FTA, care sunt gata sa inceapa, dupa ce toate cele 27 tari membre, au autorizat Comisia Europeana sa inceapa negocierile cu guvernul japonez.

Japonia este deja o tara importanta pentru carnea de porc din UE si poate deveni interesanta si pentru carnea de vita si vitel europeana, a explicat Miraux, subliniind faptul ca exista o cerere imensa pentru carnea de caliate superioara, in Japonia.

UE este, deocamdata, al patrulea mare furnizor de carne de porc din Japonia. In 2011, valoarea exporturilor de carne de porc din UE catre Japonia a atins 766 mil. euro, avand un trend ascendent din 2009, cand valoarea era de 593 mil. de euro.

In Noiembrie, guvernul japonez a semnat un decret menit sa faciliteze conditiile privind importul de carne de vita, care a fost mult timp blocat din cauza problemelor referitoare le izbucnirea BSE la bovinele din Europa.

Potrivit sefului UECBV, Franta si Olanda vor fi capabile sa exporte carne de vita in Japonia incepand cu anul acesta. Cu toate acestea, el a declarat: Ramine la latitudinea acestor doua tari sa negocieze conditiile concrete cu Japonia. (ER)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...