Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producatorii de carne din europa tintesc piata japoneza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

UE ar putea deveni al doilea furnizor de carne de porc pe piata japoneza, odata cu intrarea in vigoare a acordului de comert liber UE-Japonia (FTA), a declarat Jean-Luc Meriaux, secretarul general al Uniunii Comertului cu Animale si Carne din Europa, intr-un interviu in exclusivitate pentru globalmeatnews.com.

Vorbind de la biroul sau din Bruxelles, Meriaux a spus ca are mari asteptari in urma negocierilor FTA, care sunt gata sa inceapa, dupa ce toate cele 27 tari membre, au autorizat Comisia Europeana sa inceapa negocierile cu guvernul japonez.

Japonia este deja o tara importanta pentru carnea de porc din UE si poate deveni interesanta si pentru carnea de vita si vitel europeana, a explicat Miraux, subliniind faptul ca exista o cerere imensa pentru carnea de caliate superioara, in Japonia.

UE este, deocamdata, al patrulea mare furnizor de carne de porc din Japonia. In 2011, valoarea exporturilor de carne de porc din UE catre Japonia a atins 766 mil. euro, avand un trend ascendent din 2009, cand valoarea era de 593 mil. de euro.

In Noiembrie, guvernul japonez a semnat un decret menit sa faciliteze conditiile privind importul de carne de vita, care a fost mult timp blocat din cauza problemelor referitoare le izbucnirea BSE la bovinele din Europa.

Potrivit sefului UECBV, Franta si Olanda vor fi capabile sa exporte carne de vita in Japonia incepand cu anul acesta. Cu toate acestea, el a declarat: Ramine la latitudinea acestor doua tari sa negocieze conditiile concrete cu Japonia. (ER)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...