Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii de carne din europa tintesc piata japoneza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

UE ar putea deveni al doilea furnizor de carne de porc pe piata japoneza, odata cu intrarea in vigoare a acordului de comert liber UE-Japonia (FTA), a declarat Jean-Luc Meriaux, secretarul general al Uniunii Comertului cu Animale si Carne din Europa, intr-un interviu in exclusivitate pentru globalmeatnews.com.

Vorbind de la biroul sau din Bruxelles, Meriaux a spus ca are mari asteptari in urma negocierilor FTA, care sunt gata sa inceapa, dupa ce toate cele 27 tari membre, au autorizat Comisia Europeana sa inceapa negocierile cu guvernul japonez.

Japonia este deja o tara importanta pentru carnea de porc din UE si poate deveni interesanta si pentru carnea de vita si vitel europeana, a explicat Miraux, subliniind faptul ca exista o cerere imensa pentru carnea de caliate superioara, in Japonia.

UE este, deocamdata, al patrulea mare furnizor de carne de porc din Japonia. In 2011, valoarea exporturilor de carne de porc din UE catre Japonia a atins 766 mil. euro, avand un trend ascendent din 2009, cand valoarea era de 593 mil. de euro.

In Noiembrie, guvernul japonez a semnat un decret menit sa faciliteze conditiile privind importul de carne de vita, care a fost mult timp blocat din cauza problemelor referitoare le izbucnirea BSE la bovinele din Europa.

Potrivit sefului UECBV, Franta si Olanda vor fi capabile sa exporte carne de vita in Japonia incepand cu anul acesta. Cu toate acestea, el a declarat: Ramine la latitudinea acestor doua tari sa negocieze conditiile concrete cu Japonia. (ER)

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

3R Green: Putem atinge noile obiective de colectare și reciclare?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2018 din 17 iulie 2018 aduce  numeroase modificari  legislative in domeniul gestionarii ambalajelor  si  deseurilor  de  ambalaje,  avand  ca  scop  alinierea  legislatiei  Romaniei  la  cea  europeana  prin  impunerea  unor  decizii  economice  precum  ”plateste ...