Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii europeni estimeaza o diminuare a productiei la carnea de oaie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform jurnalul.ro, cele mai recente previziuni de pe piata carnii de oaie din Uniunea Europeana vorbesc despre o usoara relaxare a productiei in acest an.

Eventuala lipsa de disponibilitate a livrarilor ar putea fi compensata de importuri, insa acestea depind in mare masura de Noua Zeelanda, principalul partener al UE in ceea ce priveste comertul cu carne de oaie, care deocamdata a avut o activitate scazuta pe pietele din Europa.

Productia de carne de oaie din regiunea UE-27 este de asteptat sa scada in 2011 cu aproape un procent, la 942.700 tone. Cele mai mari scaderi de productie sunt preconizate sa apara in Spania, Romania si Grecia, tari cu traditie in acest domeniu.

Conform ultimelor previziuni, livrarile spaniole din sectorul ovine vor scadea cu 3% in acest an, la 11,4 milioane de capete, situatie determinata in principal de cresterea costurilor pentru hrana.

In ceea ce priveste Romania, livrarile sunt prognozate sa scada cu 5 procente, la 7,3 milioane de capete, iar in Grecia declinul este de 2%. In schimb, este asteptata o crestere modesta in Marea Britanie si Franta.

Importurile de carne de oaie in UE-27 au fost anul trecut cu 12 la suta mai mici decat in 2009, fiind tranzactionate 239 mii de tone. Comisia Europeana prognozeaza o usoara revenire in acest an, cand se asteapta ca importurile sa ajunga la 250.000 tone. Cu toate acestea, transporturile de carne de oaie din Noua Zeelanda in primele trei luni ale anului 2011 au fost cu 18% mai mici decat perioada similara a anului trecut.

Exporturile UE de carne de oaie si oi vii sunt de asteptat sa scada cu aproape 13% in 2011, pana la valoarea de 21.000 tone. Totusi, noi oportunitati ivite pe piete precum Turcia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu anticipeaza un nivel al tranzactiilor peste cel din 2009.

Pe de alta parte, consumul de carne de oaie in Uniunea Europeana ar putea inregistra o crestere de un procent fata de anul trecut, fiind estimat pentru 2011 un consum de 1,17 milioane tone. Comparativ cu nivelul din 2007, acesta este insa cu aproximativ 14 la suta mai mic, reflectand o tendinta de scadere a consumului de carne de oaie pe cap de locuitor la nivelul intregii Europe.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...