Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Producatorii francezi de carne de pasare solicita cresteri de pret

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii francezi de carne de pasare au cerut marilor supermarketuri sa accepte o majorare de 15% a preturilor la produsele lor, scrie portalul infocarne.ro. Avicultorii considera cresterea preturilor ca fiind o necesitate din cauza nivelul actual ridicat al produselor agricole.

In sprijinul acestei cereri, Christian Marinov, director al Confederatiei Franceze a aviculturii (CFA), a dorit sa reaminteasca faptul ca, de la sfarsitul lunii iunie, costul hranei pentru animale a crescut cu aproximativ 20%. Marinov estimeaza ca hrana pentru animale reprezinta intre 65% si 70 din costurile de productie. Ca urmare, costul pentru a produce un pui a crescut cu aproximativ 15%.

Si Grupul Doux, lider european in industria avicola, a preconizat ca preturile pasarilor pe piata mondiala ar trebui sa creasca cu 6% la 7% ca urmare a escaladarii preturilor internationale de cereale, de baza pentru hrana pasarilor.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...