Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Producatorii francezi de carne de pasare solicita cresteri de pret

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii francezi de carne de pasare au cerut marilor supermarketuri sa accepte o majorare de 15% a preturilor la produsele lor, scrie portalul infocarne.ro. Avicultorii considera cresterea preturilor ca fiind o necesitate din cauza nivelul actual ridicat al produselor agricole.

In sprijinul acestei cereri, Christian Marinov, director al Confederatiei Franceze a aviculturii (CFA), a dorit sa reaminteasca faptul ca, de la sfarsitul lunii iunie, costul hranei pentru animale a crescut cu aproximativ 20%. Marinov estimeaza ca hrana pentru animale reprezinta intre 65% si 70 din costurile de productie. Ca urmare, costul pentru a produce un pui a crescut cu aproximativ 15%.

Si Grupul Doux, lider european in industria avicola, a preconizat ca preturile pasarilor pe piata mondiala ar trebui sa creasca cu 6% la 7% ca urmare a escaladarii preturilor internationale de cereale, de baza pentru hrana pasarilor.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...